Nieuwsbericht

Subsidie voor versterken zeggenschap professionals

9 oktober 2023 | 1 minuut lezen

De komende maanden kunnen professionals in het sociaal werk en de (jeugd)zorg een aanvraag doen voor subsidie om zeggenschap in hun organisatie te versterken. Het Landelijk Actieplan Zeggenschap (LAZ) helpt daarbij. Het actieplan is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de beroepsorganisaties BPSW en V&VN en de brancheorganisaties zorg (BoZ) NVZ, NFU, ActiZ, de Nederlandse GGZ, VGN, Jeugdzorg Nederland en Sociaal Werk Nederland.

Met deze subsidie van het ministerie van VWS kun je tijd en ruimte creëren voor professionals in sociaal werk die aan de slag willen met het thema zeggenschap binnen hun organisatie. De professionals krijgen intensieve begeleiding van het LAZ. Zo zijn er informatiebijeenkomsten ter ondersteuning bij de aanvraag en worden er regelmatig bijeenkomsten gehouden om de professional te begeleiden bij de uitvoering van het actieplan. De loonkosten van deze professionals worden tijdens de subsidieperiode tot 50.000 euro vergoed. Werkgevers hebben hierin een eigen bijdrage van 25 procent.

Op de website van het Landelijk Actieplan Zeggenschap vind je meer achtergrondinformatie over zeggenschap en inspirerende voorbeelden van gesubsidieerde projecten, maar ook praktische tips en alle hulpmiddelen die medewerkers nodig hebben om voor 18 december a.s. een goede aanvraag te doen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de subsidiemailing van het LAZ.

Meer informatie over subsidies voor leren en opleiden vind je op de website van Sociaal Werk werkt!.