Nieuwsbericht

Succesvol webinar over nieuw pensioenstelsel krijgt vervolg

9 juni 2023 | 2 minuten lezen

Op woensdag 7 juni jl. organiseerden we voor bestuurders en directeuren van Sociaal Werk Nederland, Jeugdzorg Nederland, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) een succesvol webinar over het nieuwe pensioenstelsel. In samenwerking met Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) hebben onze experts in de pensioenwereld, helder uitleg kunnen geven over veel prangende vragen.

Terugkijklink en veelgestelde vragen

Heb je het webinar gemist of wil je deze nog eens terugkijken? Kijk via deze link het hele webinar terug (duur: 65 minuten). Je kunt hier de slides downloaden. Tijdens het webinar zijn er veel vragen gesteld in de chat. Deze vragen, en de antwoorden hierop, worden op dit moment verwerkt in een FAQ. Die volgt binnenkort.

Tijdspad – wat is het vervolg?
De pensioentafel is de onderhandelingstafel van de werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector zorg en welzijn voor de arbeidsvoorwaarden en pensioen. Deze tafel onderhandelt over o.a. de premie en de pensioenregeling. Dat onderhandelaarsakkoord (verwacht eind juni 2023) wordt vervolgens in een Algemene Ledenvergadering (ALV) voorgelegd aan haar leden, de werkgevers in de branches sociaal werk, kinderopvang en jeugdzorg. Tijdens de ALV wordt gestemd over het onderhandelaarsakkoord en de uitkomst hiervan wordt in het najaar teruggekoppeld aan de pensioentafel. Daarna volgt eind oktober een definitief besluit over het pensioenakkoord en begint het werken aan een transitieplan (2024) en informatievoorzieningen vanuit PFZW (2025). PFZW beoogt 1 januari 2026 als ingangsdatum voor de nieuwe pensioenregeling.

Meer webinars
PFZW organiseert op vrijdag 30 juni a.s. twee webinars: één voor deelnemers en gepensioneerden en één voor werkgevers. Aanmelden kan via de volgende linkjes:

Vraag het de expert!
Heb je nog vragen? Stel ze dan rechtstreeks via e-mail: VraagDeExpert@PFZW.nl

Bekijk ook deze korte animatievideo's met uitleg over de aanleiding voor het nieuwe pensioenstelsel en wat er verandert.