Nieuwsbericht

Woensdag 7 juni webinar over nieuw pensioenstelstel

23 mei 2023 | 1 minuut lezen

Hoe ziet het nieuwe pensioenstelsel eruit en wat betekent dit voor onze branche? Samen met de collega’s van Jeugdzorg Nederland, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK), de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) en in samenwerking met Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) organiseren we op woensdag 7 juni a.s. van 10.00 tot 11.00 uur een webinar voor directeuren en bestuurders.

Dit webinar biedt kennis en informatie en kan worden gezien worden als een aanloop voor de ledenraadpleging die later in dit jaar zal plaatsvinden. De datum en het tijdstip waren al eerder bekend gemaakt: vanaf vandaag is het ook mogelijk om je aan te melden.

Wat staat er op het programma?
Nederland werkt toe naar een nieuw pensioenstelsel. Het is de bedoeling dat de nieuwe pensioenwet op 1 juli 2023 in werking treedt en dat alle werknemers in onze branches in 2026 overgaan naar dit nieuwe pensioenstelsel. Waarom komt er een nieuw pensioenstelsel en hoe ziet dit stelsel eruit? Wat gaat er straks veranderen en wat betekent dit voor werkgevers en werknemers? Op deze en nog veel meer vragen geven deskundigen een antwoord.

Tijdens het webinar wordt het nieuwe pensioenstelsel nader toegelicht en nemen we jullie mee in de keuzes die gemaakt zijn én nog gemaakt moeten worden in de aanloop naar een nieuwe pensioenregeling voor de hele sector zorg en welzijn.

De sprekers zijn:

  • Peter Ferket, bestuurslid PFZW namens de branches Kinderopvang, Sociaal Werk en Jeugdzorg
  • Jacqueline Joppe, bestuurslid PFZW
  • Pascal Janssen, actuaris PFZW
  • Lex Staal, directeur-bestuurder Sociaal Werk Nederland en lid van de pensioentafel PFZW


Klik hier om je aan te melden voor het webinar ‘Het nieuwe pensioenstelsel’.
 
Bij aanmelding heb je de gelegenheid om een vraag te stellen die je graag beantwoord zou willen zien. Wij doen ons best om tijdens het webinar zoveel mogelijk vragen aan bod te laten komen.

We verwachten een grote deelname dus meld je op tijd aan!

Neem in geval van vragen contact op met senior adviseur Jorrit Berenschot.