Themaoverzicht

Peuterwerk & Kinderopvang

Werkvelden sociaal werk

Door de decentralisatie Jeugd worden preventie en vroegsignalering van problemen steeds belangrijker. Het is belangrijk dat kinderen met een achterstand zo vroeg mogelijk worden geholpen, en ook hun ouders. Zo kunnen de kinderen een goede start maken op de basisschool en kan in een vroeg stadium duurdere specialistische zorg worden voorkomen. De peuterspeelzalen spelen hierbij een belangrijke rol. Peuterspeelzalen werken samen met het CJG, welzijn en de basisscholen. Dankzij nieuwe kwaliteitseisen en financiering van het kabinet gaan peuterspeelzalen nog doelgerichter werken. Gemeenten krijgen dan voldoende armslag voor het financieren van VVE voor kinderen van wie de ouders buiten de toeslagregelingen vallen.
Een belangrijke basis voor al het werk met kinderen zijn de universele Rechten van het Kind.

Nieuwsbericht

Nieuwe regiobijeenkomsten urenuitbreiding ve in oktober

Op 27 juni 2019 geplaatst door
Stephanie Gross

Na de eerste drie regiobijeenkomsten in juni organiseren Sociaal Werk Nederland en Brancheorganisatie Kinderopvang op 3 en 4 oktober nog twee bijeenkomsten over de urenuitbreiding voorschoolse educatie (ve). Het programma is vergelijkbaar met de bijeenkomsten in juni.

Programma 

Het ministerie van OCW praat u aan het begin kort bij over de beleidsplannen en de stand van zaken van het voorgenomen Wijzigingsbesluit. Ed Buitenhek gaat in op een aantal uitvoeringsscenario’s; vervolgens praat u in subgroepen door over onderwerpen die u samen met andere aanbieders verder wilt verdiepen. Het is een interactieve sessie waarvoro we u van harte uitnodigen vragen te stellen, met ons mee te denken en praktijkvoorbeelden in te brengen.

Data en locaties 

De bijeenkomsten vinden plaats op: 

  • donderdag 3 oktober 2019, 10.00 - 13.00 uur in Zwolle
  • vrijdag 4 oktober 2019, 10.00 - 13.00 uur in Utrecht 

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. 

Aanmelden voor donderdag 3 oktober, klik hier

Aanmelden voor vrijdag 4 oktober, klik hier

Ondersteuning urenuitbreiding ve 

Vanaf 1 augustus 2020 moeten aanbieders van voorschoolse educatie het aanbod voor peuters uitbreiden naar 960 uur in de leeftijdsperiode 2,5 - 4 jaar. Sociaal Werk Nederland en Brancheorganisatie Kinderopvang ondersteunen aanbieders bij de implementatie van deze beleidsplannen. Naast het organiseren van regiobijeenkomsten verschijnt er na de zomervakantie een handreiking en is er een helpdesk ingericht. 

Lees ook: 'Van tien naar zestien uur - Hoe doe je dat in hemelsnaam?' over de start van het ondersteuningstraject 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten