Armoede en bestaanszekerheid

Sociaal werkers staan dicht bij mensen. Hierdoor zijn ze in staat om problemen vroegtijdig te signaleren en snel ondersteuning te bieden. Dat is waar mensen in armoede mee geholpen zijn. Het doorbreekt de intergenerationele armoedespiraal en verergering van problematiek. In plaats van curatie – symptoombestrijding met financiële noodsteun en voedselbanken – is in elke wijk een stevige (vroeg)signalerings- en preventieaanpak nodig. Een aanpak waardoor mensen in beeld komen vóórdat problemen uit de hand lopen. Hierdoor neemt ook de instroom in (jeugd)zorg en GGZ af.

Meer informatie Minder informatie

Aantal hulpvragen bij Op Orde keldert in coronacrisis

In normale tijden biedt Op Orde wekelijks honderden mensen hulp bij hun financiele uitdagingen en problemen. In de coronacrisis is dit gezakt naar gemiddeld 25 mensen. 

Geplaatst door:

Schuldhulpverlening aan ondernemers

Met hulp van de gemeente werken ondernemers zich uit de schulden. De film wordt voor voorlichtingsdoeleinden aan professionals ingezet: van voorlichtingsbijeenkomsten op scholen tot online. In...

Geplaatst door:

Wat is leefgeld?

Bij budgetbeheer gaat het vaak over leefgeld. Wat is dat eigenlijk en wat moet je er mee betalen? De Tussenvoorziening (Utrecht) heeft filmpjes gemaakt over hun dienstverlening. Bekijk ze hier. 

Geplaatst door:
Profielfoto van Janina van der Zande
Janina van der Zande

Financiele ondersteuning Klijnsma maakt landelijk meer nieuwe netwerken Armoede en Schulden mogelijk

Staatssecretaris Jetta Klijnsma benadrukt het belang van publiek-private samenwerking. Van 15 netwerken naar een landelijke dekking! Samen Sterk en verbinden met wat al goed gaat!

Geplaatst door:
Profielfoto van Jacqueline Beekman
Jacqueline Beekman