Activiteit

Sociaal werk, het hart van het sociaal domein

21 nov
IJsselstein, Fulcotheater
21 november 2013
Congres
Monique Kaasjager
15 juli 2013 | 1 minuut lezen

Sociaal werk, het hart van het sociaal domein

MOVISIE, de MOgroep en het NVMW organiseren op 21 november 2013 het congres Sociaal werk, het hart van het sociale domein. De kwaliteit, profilering en het vakmanschap van het sociaal werk staan hierbij centraal.

Het sociale domein is flink in beweging. Na de Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl staan nu drie decentralisaties voor de deur. Het sociaal werk moet eenvoudiger, goedkoper en met de kracht van burgers als vertrekpunt. Tegelijk staat sociaal werk onder druk door bezuinigingen en door concurrentie van andere branches en ZZP-ers. Van sociaal werkers wordt verwacht dat ze meer aan burgers en vrijwilligers overlaten en dat ze tegelijkertijd de kwaliteit en opbrengst van het werk goed zichtbaar maken aan beleidsmakers en gemeenten.

De vraag is hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat sociaal werk het hart blijft van het sociale domein. Wil jij hierover meedenken? En wil jij staatssecretaris Martin van Rijn hierover horen spreken? Kom dan naar dit congres en neem samen met wetenschappers, experts, professionals en beleidsmakers deel aan de zoektocht naar een heldere visie. 

  • Hoe profileert en positioneert het sociaal werk zich in het hart van het sociale domein?
  • Wat vragen de decentralisaties van het vakmanschap van sociaal werkers?
  • Hoe komt de kwaliteit en het effect van sociaal werk beter in beeld?

Voor wie: Alle professionals en managers werkzaam in het sociale domein.
Locatie: Fulcotheater IJsselstein. Tijd: 10.00 – 17.00 uur.
Kosten:  €100,-

Schrijf je nu in! 
Download hier het hele programma

Lid wordenContact