Activiteit

Inspiratiemiddag Actief met mentale gezondheidsnetwerken

22 maa
Vrijdag 22 maart 2024
12:00 tot 17:30
Bijeenkomst
1 minuut lezen

In het kader van het Integraal Zorg Akkoord (IZA) worden Mentale gezondheidsnetwerken ontwikkeld. Op vrijdag 22 maart a.s. staat in Zeist de inspiratiemiddag ‘Actief met mentale gezondheidsnetwerken’ gepland. De Stuurgroep Toegankelijkheid en wachttijden ggz en de IZA-werkgroep Mentale Gezondheidsnetwerken organiseren deze bijeenkomst, met diverse workshops voor en door cliëntorganisaties, ggz-aanbieders, huisartsen, gemeenten, verzekeraars en organisaties in het sociaal domein. Deelname is gratis en de capaciteit is beperkt, dus schrijf je op tijd in.

Mentale gezondheidsnetwerken zijn duurzame samenwerkingsverbanden in een regio tussen sociaal domein, huisartsen en ggz voor mensen met psychische klachten én met problemen op andere levensdomeinen. Samenwerkende partners voelen zich gezamenlijk verantwoordelijk voor het bieden van zorg en ondersteuning van deze doelgroep. In de regio’s wordt deze samenwerking nu (op)nieuw vormgegeven. Tijdens de inspiratiemiddag op 22 maart a.s. kun je leren van andere regio’s, elkaar ontmoeten, inspireren en zoveel mogelijk actief met elkaar aan de slag tijdens acht workshops.

Aanleiding
De Stuurgroep Toegankelijkheid en wachttijden ggz en de IZA-werkgroep Mentale Gezondheidsnetwerken hebben zich allebei tot doel gesteld om de netwerksamenwerking te bevorderen tussen cliënt- en naastenorganisaties, ggz-aanbieders, huisartsen, gemeenten, verzekeraars en het sociaal werk en andere partners in het sociaal domein. Met deze bijeenkomst willen zij een impuls geven aan de netwerksamenwerking door als partners lokale en regionale organisaties te inspireren en faciliteren om meer en anders te gaan (samen)werken. Landelijk, regionaal en lokaal.

Voor wie?
De inspiratiemiddag is bedoeld voor beleids- en projectmedewerkers, managers of directieleden bij cliënt- en naastenorganisaties, ggz-aanbieders, huisartsorganisaties, sociaal domein- of sociaalwerkorganisaties, zorgverzekeraars en gemeenten.

Programma
12.00 uur – Ontvangst met lunch
13.00 uur – Plenaire start van de dag
13.45 uur – Acht verschillende workshops in 2 rondes over werkwijzen, tools en inspirerende voorbeelden over samenwerking in de praktijk
16.30 uur – Afsluitend drankje
17.30 uur – Einde

Meld je snel aan!
Zorg dat je er snel bij bent, want er is ruimte voor maximaal 200 personen, evenredig verdeeld tussen de verschillende soorten organisaties. Lees meer en meld je aan op deze website.