Nieuwsbericht

Dringende oproep: draag bij aan internationaal onderzoek sociaal werk

18 januari 2021 | 1 minuut lezen

Veel professionals sociaal werk verwachten dat zij voor grote uitdagingen in hun werkveld komen te staan door de coronapandemie. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Dit bleek uit onderzoek dat Saxion tijdens de eerste lockdown in het voorjaar 2020 heeft gehouden.

Inmiddels is duidelijk: het sociaal werk is – wereldwijd – voor een groot deel op de kop gezet; enerzijds door de impact van de pandemie op het dagelijkse leven van inwoners en cliënten, anderzijds door de veranderde eigen werkomstandigheden.

Samen met Saxion, BPSW, WSD en Movisie zijn we inmiddels gestart met een vervolgonderzoek, en trekken we internationaal op in een Europees onderzoek naar de gevolgen van de coronapandemie voor het sociaal werk.

Zowel in Duitsland als ook in Zwitserland hebben al meer dan 3.000 professionals de vragenlijst ingevuld. Het zou vervelend zijn als Nederlandse gegevens hierin ontbreken. We doen daarom een dringende oproep, wetend dat je werkdruk groot is...Geef je mening en help mee de invloed van het sociaal werk op het politieke en maatschappelijke debat te vergroten.

Let op: de vragenlijst start na de tekst door rechtsonderaan de pagina op de groene pijl te klikken! Je vindt de vragenlijst hier. 
En wat meer info hier
 en resultaten van eerder onderzoek begin 2020 hier
In de bijlagen vind je artikelen met onder meer eerder uitkomsten onderzoek van Saxion. 

Lid wordenContact