Nieuwsbericht

Join us organiseert digitaal oudjaarsevent voor eenzame jongeren

15 december 2020 | 2 minuten lezen

“Ik zie al weken op tegen oudjaarsavond”, Jayda (19 jaar). Acht procent van de Nederlandse jongeren is dag in dag uit eenzaam. De coronacrisis doet daar zelfs nóg een schepje bovenop. Veel jongeren sluiten 2020 om die reden helemaal alleen af, zonder vrienden om hen heen. Speciaal voor deze avond organiseert Stichting Join us het online event Join us @ New Years Eve.

Join us @ New Years Eve biedt eenzame jongeren tussen de 16 en 30 jaar oud een gezellig oudjaar, zodat ze 2020 afsluiten in (digitaal) samenzijn. Het event is door de samenwerking met het ministerie van VWS voor alle jongeren van 16-30 met gevoelens van eenzaamheid bereikbaar, dus ook voor die in uw gemeente. Deze avond geeft jongeren wat perspectief in de kerstvakantie zodat ze iets hebben om naar toe te leven. Daarnaast activeren we jongeren om iets voor een ander te doen, door aan te sporen andere jongeren uit te nodigen.


De virtuele en interactieve quiz op 31 december, die van 21:00u tot 23:00u duurt, wordt uitgezonden via een livestream op Youtube. Een quizmaster van de Uitjesbazen presenteert de avond. De antwoorden op de vragen worden doorgegeven via een speciale app. Door de hashtag #joinusnye starten de jongeren 2021 ook samen. Door middel van een foto die ze posten op social media, zien alle deelnemers wie er deze avond ook digitaal bij waren. Jongeren kunnen zich aanmelden via www.join-us.nu/join-us-new-years-eve

Meedoen?
Gemeentes en sociaalwerkorganisaties kunnen mee doen aan deze NewYearsEve en dit uitzetten bij hun jongeren. Dit kan door deze informatie en de socials van Join us (#joinusnye) te delen. Natuurlijk schrijft Join us alle 2000 jongeren aan die zich eerder bij Join us gemeld hebben of deelnemer zijn.

Op maat meedoen?
We bieden gemeentes en sociaalwerkorganisaties op aanvraag een communicatietoolkit. Dit helpt om regionaal goed uit te zetten dat jullie mee doen. We vragen voor de toolkit een bijdrage van €495,- (inclusief BTW), de toolkit omvat:

  • Content in tekst en beeld voor socials, gericht op jongeren.
  • Persbericht voor lokale media
  • Naamsvermelding van de gemeente op de pagina van Join us voor dit event
  • Google AdGrants advertenties voor het event, in de deelnemende gemeente.

Mocht u interesse hebben dan kunt u dat aangeven bij Anne van den Berg, via annevandenberg@join-us.nu. We ontvangen dan graag de volgende gegevens:

  • Gemeente waar het om gaat
  • Postcodegebied
  • Communicatiecontactpersoon voor verzending van de communicatietoolkit
  • Factuuradres inclusief evt. referentienummer
Lid worden