Nieuwsbericht

Tips om te dealen met Kindermishandeling in coronagezinssituaties

23 april 2020 | 1 minuut lezen

Team-Kim heeft video’s gemaakt met bruikbare tips voor kinderen en jongeren die in nood zitten.
Team-Kim wil in deze moeilijke tijd kinderen een hart onder de riem steken: Team-Kim weet uit ervaring hoe verschrikkelijk het thuis kan zijn.

Ook is er een video gemaakt met concrete tips voor professionals en andere betrokkenen.
De tips in de filmpjes worden gegeven door de ervaringsdeskundige jongeren van Team-Kim, die zelf te maken hebben gehad met een vorm van kindermishandeling.

Wat kunnen jullie doen?
Jullie kunnen aandacht besteden aan dit onderwerp: jongerenwerkers, wijkteamwerkers, kinderwerkers; sociaal werk bezig met buurtbemiddeling, (v)echtscheiding: hou je ogen en oren open en verspreid het materiaal via de link: van bv. een artikel op je eigen website. 

Onze ervaringsdeskundigen staan voor je klaar om hun verhaal te delen! Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat we ook juist nu er voor elkaar moeten zijn en helemaal voor de kinderen!

En deel onze filmpjes met #samentegenkindermishandeling #teamkim #wedoenhetsamen #maakkindermishandelingbespreekbaar #doeslief #taboedoorbreken
https://vimeo.com/409240633 - Voor kinderen en jongeren
https://vimeo.com/409234045 - Voor professionals en omgeving

Wie  is Team-Kim?
Team-Kim bestaat uit een groep ervaringsdeskundige jongeren die voorlichting geven over kindermishandeling door hun eigen verhaal met kinderen, jongeren en professionals te delen. De voorlichting wordt onder andere gegeven op scholen, aan aandachtfunctionarissen en zorgprofessionals.

Kindermishandeling en huiselijk geweld is een groot probleem. Per jaar hebben 119.000 kinderen te maken met geweld, verwaarlozing of seksueel misbruik. Dat is gemiddeld één kind per klas. Mishandeling meemaken is verschrikkelijk, maar het feit dat niemand ingrijpt, is voor veel kinderen en jongeren vaak net zo pijnlijk als de kindermishandeling zelf. Daarom is het essentieel dat zij niet alleen met professionals, maar ook met hun omgeving hierover gaan praten.

Vragen?
Neem contact met TemKim op: info@team-kim.nl, wij zullen zo snel mogelijk reageren.
Graag vertellen zij meer over ons voorlichtingspakket voor scholen en professionals.

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/team-kim/
Facebook: https://www.facebook.com/StichtingStopKindermishandeling/
Twitter: @1Team_KIM