Nieuwsbericht

Begin januari verscheen ’Vijf jaar lokaal sociaal domein. Veel gedaan, te weinig bereikt’

25 februari 2020 | 1 minuut lezen

Begin januari verscheen Vijf jaar lokaal sociaal domein. Veel gedaan, te weinig bereikt. Lezers noemen het boek "een welkome hap zuurstof", een "must read", "fris geschreven", "indrukwekkend en genuanceerd". Het boek is onderwerp van gesprek in een van de deelsessies op het jaarcongres 20 mei aanstaande. Aanmelden (met vroegboekkorting) kan hier.

De goede gesprekken met Janny Bakker-Klein, Marcel Boogers, Erik Dannenberg, Jan-Kees Helderman, Pieter Hilhorst, Albert Jan Kruiter, Jos van der Lans, Gerber van Nijendaal, Bianca den Outer, Tim Robbe, Evelien Tonkens, Niels Uenk en Tom van Yperen kregen tot nog toe aandacht op de websites van Binnenlands Bestuur, Sociale Vraagstukken, Zorgvisie en Zorg+Welzijn.

’In ieder wijkteam moeten tenminste opbouwwerkers zitten ’to translate private trouble into public issues’. Als je die collectieve dimensie niet ontwikkelt, moet je niet verwonderd opkijken als wijkteams geheel in beslag worden genomen door hun uitdijende caseload’ - Jos van der Lans

’In de uitvoering wordt voortdurend uitgevonden wat wel en niet werkt. Daar wordt het beleid gemaakt’ - Jan-Kees Helderman

’Mensen laten meedenken over het oplossen van hun eigen probleem is gewoon sociaal werk’ - Evelien Tonkens

Sociaal Werk Nederland biedt haar leden een korting van 25 procent op de aanschafprijs. Wanneer je het boek bestelt via bestelhetboek@pietheinpeeters.nl en sociaal werk Nederland vermeldt, betaal je geen 19,95, maar 15 euro.

Het boek is onderwerp van gesprek in een van de deelsessies op het jaarcongres 20 mei aanstaande. Auteur Piet-Hein Peeters gaat dan graag met lezers in gesprek over de agenda voor sociaal werk in het lokaal sociaal domein.

Lid wordenContact