Nieuwsbericht

Woensdag 15 mei: Jaarcongres spoorwegmuseum Utrecht

Op 7 mei 2019 geplaatst door

Op 15 mei in het spoorwegmuseum te Utrecht: het jaarcongres van Sociaal Werk Nederland.
Aanvang vanaf 9:30, bij de hoofdentree van het spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16 te Utrecht.

Woensdag 15 mei is het zover: het Jaarcongres Sociaal Werk Nederland. Het thema is: Een sterke sociale basis: Werk aan de Wijk! Het wordt een zonnige dag in het Spoorwegmuseum te Utrecht, met actuele lezingen, pittige workshops en veel netwerkmogelijkheid. Bijna 250 bezoekers hebben zich al aangemeld, dus mis dit niet! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

mojoimagealt-5748-alt

Programma
In het ochtendprogramma spreken onder meer Tamara van Ark en Marco Pastors. Staatssecretaris Van Ark van SZW geeft haar visie op het bieden van perspectief aan mensen in kwetsbare posities en de rol van het sociaal werk daarbij. Soms met een helpende hand, soms met een duwtje in de rug. Ze zoomt ook uit en bekijkt het sociaal werk vanuit haar rol als lid van het kabinet. Vragen of een mening over het verhaal van Tamara? Van Ark gaat graag in gesprek!    

Marco Pastors gaat vervolgens in op wat volgens hem effectief wijkwerk is. Pastors is programmadirecteur Nationaal Programma Rotterdam Zuid en heeft absoluut een prikkelende mening. Pastors zet de zaal aan het denken, daagt uit en schuurt. Maar hij zoekt ook de dialoog, op zoek naar gedeelde waarden.

Tijdens het tweede gedeelte van de dag zetten Theo Harms (Lead Expertteam & Special Projects ) en Ans Verhoef (Directievoorzitter Rabobank West Betuwe) van de Rabobank uiteen hoe de bank zijn rol pakt bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Waarom doet de Rabobank dit, en wat verwacht de bank terug? Hoe kan het sociaal werk de samenwerking met het bedrijfsleven verder versterken en wat kunnen we van elkaar leren? Theo Harms belicht het thema vanuit landelijk perspectief en Ans Verhoef over het lokaal in de praktijk brengen van die visie.

Plenaire hekkensluiter is René Scherpenisse, directeur woningbouwcorporatie Tiwos en bestuurslid Aedes. Hij gaat in op de samenwerking en wisselwerking tussen wonen en sociaal werk. Scherpenisse prikkelt, geeft goede voorbeelden en gaat de interactie aan met de zaal. Precies wat nodig is zo aan het einde van de dag.

Deelsessies
Tussendoor komen in de tien deelsessies thema’s als armoede, jeugd, gezondheid, preventie, participatie, kwaliteit en verantwoording aan bod. Het is een gevarieerde, scherpe mix geworden met lokale en internationale voorbeelden en verrassende samenwerkingsverbanden. Het volledige keuzeprogramma is terug te vinden op de congreswebsite.

Nog enkele dagen, nog enkele plekken. Dus meld u snel aan.

mojoimagealt-5748-alt

Tot ziens op 15 mei!

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten