Nieuwsbericht

Vacature programmamanager  Schouders eronder (36 uur)

9 januari 2019 | 3 minuten lezen

Wil jij werken aan betere schuldhulp in Nederland? Ben je een gedreven (programma)manager met leidinggevende ervaring en goede kennis van schuldenproblematiek, een echte verbinder met oog voor mensen én resultaten? Dan zoeken we jou. 
 
Wie zijn wij?
Schouders eronder is een landelijk programma gesubsidieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Schouders eronder is een samenwerkingsverband tussen de Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland, VNG en Divosa. Als programmamanager kom je in dienst bij Divosa. 
 
Doel: betere schuldhulpverlening in Nederland. Zo’n 1,5 miljoen huishoudens kampen met serieuze schulden en daar wil Schouders Eronder iets aan doen. Door kennis en vakmanschap te verbeteren van iedereen die een rol heeft in het signaleren, voorkomen en oplossen van schulden. Binnen enkele jaren moet iedereen binnen de schuldhulpverlening kunnen werken met de beste methoden. Zodat er zoveel mogelijk mensen met schulden zo goed mogelijk geholpen kunnen worden.
 
Het programma focust op: 

 • Lerende praktijken. Doel: meer organisaties, beroepskrachten en vrijwilligers leren van elkaar en verbeteren het hulp-en dienstverleningsaanbod aan burgers met (een risico op) problematische schulden.
 • Het verbinden van wetenschap en praktijk. Doel: beroepskrachten en vrijwilligers krijgen meer wetenschappelijke kennis aangereikt en zijn beter in staat deze te gebruiken.
 • Kennis opdoen, delen en ontwikkelen. Doel: Meer betrokkenen bij de schuldhulpverlening delen hun kennis en ervaring met elkaar en passen deze vaker toe.
 • Scholing en ontwikkeling van een beroepscompetentieprofiel. Doel: betrokkenen bij de schuldhulpverlening zijn beter toegerust om hun vak, dat gebaseerd is op een beroepscompetentieprofiel en ondersteund wordt door een completer scholingsaanbod, op een kwalitatief hoogwaardige wijze uit te voeren. 

Wat ga je doen? 
Het programma Schouders Eronder is in 2017 van start gegaan. Sindsdien zijn er resultaten behaald die een stevige basis vormen waarop de sector kan voortbouwen. In het vervolg van het programma is het nodig deze resultaten verder te verankeren. Daar ben jij verantwoordelijk voor, jij bent de vaandeldrager van het programma en zorgt ervoor dat de doelen van het programma gehaald worden. Je stuurt een projectteam van zes medewerkers aan, bent voorzitter van de Stuurgroep Schouders Eronder en legt verantwoording af aan de directeuren van vijf partijen die verantwoordelijk zijn voor Schouders Eronder. Je bent de verbindende factor tussen deze vijf partijen en onderhoudt namens hen contacten met  het ministerie van SZW. 
 
Wie ben jij? 
Jij bent een programmamanager met brede schouders en een sociaal hart. Het woord ‘verbinden’ is geen lege term voor jou, het geeft je energie om verschillende partijen rond een gezamenlijk doel te verenigen. Je ziet wat er nodig is om resultaten te boeken. Je bent strategisch, tactisch en politiek sensitief. Je weet het beste uit je projectteam te halen. Je bent het gezicht van het programma, hebt flair en overtuigingskracht. Ten slotte heb je een lange adem om ook lange-termijn-doelen te kunnen behalen.  
 
Daarnaast

 • Heb je gedegen kennis van de schuldhulpverleningssector
 • Ben je een kei in procesmanagement
 • Ben je een onafhankelijk denker en ben je leergierig
 • Ben je resultaatgericht en slagvaardig
 • Beschik je over organisatietalent en overtuigingskracht
 • Ben je sociaal en communicatief sterk

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Ervaring met strategische samenwerkingstrajecten
 • Ervaring met projectmatig werken
 • Ervaring in het gemeentelijk domein van schuldhulpverlening

 Wat bieden wij?
Het salaris is afhankelijk van deskundigheid en ervaring en gebaseerd op schaal 13 van de CAR-UWO Gemeenten. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een kans om aan de slag te gaan bij een project met grote maatschappelijke impact. Het gaat om een functie van 36 uur per week voor de looptijd van het programma Schouders Eronder, deze is in eerste instantie tot 2021. 
 
Hoe nu verder? 
Word je enthousiast van deze vacature en herken je je in het profiel? Stuur dan je motivatie en cv vóór maandag 4 februari 2019 naar secretariaat@divosa.nl. Kijk voor meer info over Schouders Eronder op www.schouderseronder.nl of neem contact op met de huidige programmamanager Christophe Geuskens, cgeuskens@divosa.nl & 06 - 47 48 65 78
 

Lid wordenContact