Nieuwsbericht

Reminder: Sociaal werk, denk mee over nieuw instrument 'preventieve signalering' op 18 oktober

Op 4 oktober 2018 geplaatst door

Zeven GGD’en zijn, met behulp van subsidie van ZonMw, bezig met het ontwikkelen van een instrument dat het gesprek ondersteunt en faciliteert met mensen die nog net stabiel (zelfstandig) functioneren. Het instrument voor preventieve signalering is bedoeld om die elementen in beeld te brengen die ervoor zorgen dat dit zo blijft. Zodat adequaat en vroegtijdig -door professionals, naasten en de persoon zelf- kan worden gehandeld wanneer hier iets in veranderd. Het instrument wordt nu ontwikkeld voor preventie van verward gedrag, maar is straks breder toepasbaar. In de bijlage vindt u meer informatie over het project. Het instrument kan bruikbaar zijn voor sociaal werkers.

Denk mee
De ontwikkelaars willen graag met potentiele gebruikers, zoals professionals in zorg en welzijn, in gesprek gaan over de bruikbaarheid en de meerwaarde van het concept instrument. Daarnaast wil men graag suggesties en ideeën horen hoe het instrument in de praktijk het beste tot zijn recht kan komen.

Bijeenkomst 18 oktober
Sociaal werkers zijn van harte welkom op een bijeenkomst hiervoor op 18 oktober van 13.30 uur tot 15.30 uur bij GGD GHOR Nederland (Zwarte Woud 2, 3524 SJ Utrecht). Tijdens de bijeenkomst wordt het concept instrument gepresenteerd en met deelnemers besproken.

Informatie en aanmelden
Voor nadere informatie en aanmelden kunt u een email sturen naar  slauriks@ggd.amsterdam.nl

Bron: GGD GHOR
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten