Nieuwsbericht

Functieprofiel van de sociaal werker gereed

Maaike Verheul
13 juni 2018 | 1 minuut lezen

Na afronding van het beroepscompetentieprofiel, hebben cao-partijen aan de Human Capital Group de opdracht gegeven om de functiebeschrijving voor de sociaal werker op te stellen: één op mbo- en één op hbo-niveau. De defintieve functiebeschrijvingen treft u in de bijlage aan. 

Aan de functiewaardering wordt de laatste hand gelegd, maar omdat er zoveel vraag is van leden, wordt deze nu toch al gepubliceerd, zodat deze gebruikt kunnen worden. De verwachting is dat deze functies in de functiematrix in schaal 8 (HBO) en schaal 6 (MBO) worden opgenomen. De details en toetsing van de waardering vindt momenteel nog plaats. 
 

Profielfoto van Edith Lute
Edith Lute
6 jaar geleden
Profielfoto van Edith Lute
Edith Lute
6 jaar geleden

Goedemiddag,

Is dit profiel ook in Word beschikbaar?

Profielfoto van Sluijs van der
4 jaar geleden
Profielfoto van Sluijs van der
4 jaar geleden

Beste,
Ik vraag me af of de profielen sociaal werker A en sociaal werker B nog toegevoegd gaan worden aan het functieboek van onze CAO. Ik zie het nu niet terug. 

Met vriendelijke groet, Liesbeth van der Sluijs

Profielfoto van Jorrit Berenschot
4 jaar geleden
Profielfoto van Jorrit Berenschot
4 jaar geleden

De functieprofielen van de sociaal werker A en B maken nog geen onderdeel uit van de cao. Dit heeft te maken met het feit dat de formele inschaling nog niet tot stand is gekomen. De functies zijn beide ingeschaald door de Human Capital Group (systeemhouder van ons functiewaarderingssysteem). De afspraak is dat er vervolgens een functiewaarderingsspecialist van de vakbonden naar de inschaling kijkt. Deze functiewaarderingsspecialist lukt het tot op heden niet om de functie in te schalen en dat heeft tot gevolg dat de functie niet kan worden opgenomen in de cao. Wel is afgesproken om bij de vernieuwing van het functiegebouw te kijken hoe de functie van sociaal werker a en b alsnog onderdeel uit kunnen gaan maken van de cao.

Voor nu kunnen de functiebeschrijvingen van de sociaal werker A en B worden gebruikt in de praktijk waarbij de voorlopige inschaling kan worden toegepast.