Nieuwsbericht

Genomineerden Sociaal Werker van het Jaar 2024: Jetske, Sonny en Katie

6 maart 2024 | 2 minuten lezen

Jetske Scholten, Sonny Boelhouwer en Katie Eppenhof zijn genomineerd voor de verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar 2024. De jury heeft ze verkozen uit de voorgedragen kandidaten. Eind mei wordt bekendgemaakt wie van hen de verkiezing wint. Alle drie vervullen zij komend jaar een belangrijke rol als ambassadeur van sociaal werk.

Deze week verraste het verkiezingsteam van Sociaal Werk werkt! de drie met het nieuws en bloemen. De komende tijd presenteren ze zich en vanaf 5 april 2024 kan iedereen stemmen op de website van Sociaal Werk werkt!. Eind mei wordt bekendgemaakt wie Yamina Ayadi opvolgt als Sociaal Werker van het Jaar.

Jaarcongres Sociaal Werk op 25 september
Traditiegetrouw vindt de bekendmaking plaats tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk, maar die vindt dit jaar plaats op woensdag 25 september a.s. Zet deze datum alvast in je agenda! Meer informatie over het programma en de locatie volgt binnenkort.

Wie zijn de drie genomineerden?

Jetske Scholten, sociaal werker algemeen schoolmaatschappelijk werk en Welzijn op recept, Wijkracht Haaksbergen:
"Ik vind het heel bijzonder dat ik genomineerd ben. Samen met betrokken partners kunnen we als sociaal werkers veel betekenen voor inwoners. De nominatie biedt me de kans om nog beter te laten zien dat we met onze sociaal-werk-bril laagdrempelig zijn. En vroegtijdig en preventief inwoners kunnen ondersteunen en veel voor hen kunnen betekenen."

Reactie Nienke Guffroy, manager Wijkracht:
"De nominatie is een fantastische opsteker voor het werk van Jetske binnen Wijkracht en de Gemeente Haaksbergen. Mooi dat we hiermee landelijk kunnen laten zien dat sociaal werk de samenleving versterkt."

Sonny Boelhouwer, ambulant begeleider en directeur/eigenaar, Stay Focused Leeuwarden:
"Ik voel me heel erg vereerd. En tegelijk ook wel ongemakkelijk, ik vind wat ik doe heel gewoon; ik help mensen als zij hulp nodig hebben.
Het werk mag beter gezien worden, zeker in de huidige samenleving waarin niet iedereen de ondersteuning krijgt die hij nodig heeft. Deze nominatie kan eraan bijdragen dat dit beter wordt."

Reactie Johan Burgemeester, kwaliteitsmedewerker Stay-Focused:
"Ik ben echt superblij met deze nominatie van Sonny, die hij dubbel en dwars verdient, want mensen helpen is zijn leven."

Katie Eppenhof, jongerenopbouwwerker en kartrekker ervaringskennis, R-Newt Tilburg:
"Wat een eer om voorgedragen te worden. Ik vind het echt heel spannend en leuk. Ik ben een rebelse en eigenwijze jongerenwerker die niet met de stroming meegaat. Dat maakt deze nominatie een extra groot compliment. Dat ik hiermee de stem van jongeren mag laten horen, is mooi!"

Reactie Floor van Berkel, directeur R-Newt:
"Ik ben heel trots op Katie en gun haar deze nominatie. Zij is een bijzondere jongerenwerker met een duidelijke missie."

Over de verkiezing
De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar heeft als doel om het onmisbare vak van sociaal werker meer bekendheid te geven. De impact van sociaal werkers moet nog beter gezien worden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Met de verkiezing dragen we bij aan die zichtbaarheid. Het vakmanschap van sociaal werkers wordt uitgelicht, en de verbinding tussen sociaal werkers, politiek, onderwijs en media wordt versterkt. Sociaal werkers verdienen een plek in de spotlights!

De genomineerden laten zich een jaar lang op veel plekken in het land zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten.

Sociaal Werk werkt! zet zich als arbeidsmarktfonds van de werknemers- en werkgeversorganisaties FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland in voor het vak, een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.