Nieuwsbericht

Inspiratiebundel Samen werken aan mentale weerbaarheid jongeren

30 januari 2024 | 1 minuut lezen

Samenwerking van jongerenwerk en partners in het sociaal domein en jeugdzorg biedt kansen en is broodnodig. De mentale gezondheid van de jeugd staat onder druk, de wachtlijsten in de jeugdzorg lopen op en het lukt de sector maar moeilijk om knelpunten aan te pakken. Met deze bundel laten we zien dat het wél kan. Door de samenwerking op te zoeken en laagdrempelige ondersteuning in wijken te organiseren. Download de bundel hier.

Groeiplekken voor jongeren
De zes praktijken in de bundel illustreren hoe het jongerenwerk aansprekende voorzieningen biedt waar jongeren leeftijdsgenoten ontmoeten, ontspannen en hun vrije tijd zinvol besteden. Het zijn groeiplekken waar jongeren persoonlijke aandacht en plezier vinden en aangesproken worden op hun kwaliteiten en talenten. De voorbeelden laten zien dat professionals vanuit jeugdzorg en jongerenwerk elkaar aanvullen én beter maken. De uitdaging is hoe dit type samenwerkingsvormen duurzaam in te bedden in de lokale infrastructuur van beleid en praktijk.

Symposium
De bundel wordt 1 februari gepresenteerd op het symposium Jongerenwerk en Jeugdzorg samen = groeikansen voor jongeren. Een samenwerking van Sociaal Werk Nederland, Jeugdzorg Nederland en Erasmus+ met als doel te verkennen hoe we gezamenlijk groeikansen voor jongeren kunnen vergroten.

Fysiek exemplaar
Graag fysieke exemplaren van de bundel ontvangen? Bijvoorbeeld om uit te delen? Dat kan! Leden kunnen mailen naar officesupport@sociaalwerk.nl, met in de onderwerpregel ‘aanvraag inspiratiebundel’. Vergeet in het mailtje niet het adres op te geven en hoeveel bundels je graag wilt ontvangen (maximaal 5 bundels per aanvraag). Aanvragen kan t/m 15 februari.

Meer weten over de bundel of het symposium? Neem contact op Met Jolanda Sonneveld: sonneveld@sociaalwerk.nl