Nieuwsbericht

Wie verdient een nominatie als Sociaal Werker van het Jaar 2024?

2 januari 2024 | 2 minuten lezen

Laat zien hoe sociaal werkers het verschil maken en draag jouw Sociaal Werker van het Jaar voor! We zijn weer op zoek naar die buitengewone sociaal werker: iemand die innovatief is, krachtige netwerken opbouwt, ondernemend is én een eigen visie heeft op sociaal werk. Doe mee en maak de impact van sociaal werkers zichtbaar!

Nomineer jouw kandidaat op de website van Sociaal werk werkt!

Stuur de voordracht van jouw kandidaat Sociaal Werker 2024 uiterlijk in op woensdag 14 februari a.s. De vakjury selecteert vervolgens drie genomineerden. De winnaar maken we bekend in het voorjaar van 2024, tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk.

Sociaal werkers zijn onmisbaar
Sociaal werkers ondersteunen inwoners en zijn belangrijke verbinders in de wijken. Ze voorkomen dat problemen groter worden. Door tijd en aandacht voor mensen, zorgen zij bovendien dat er minder snel en minder vaak een beroep op de zorg wordt gedaan. Sociaal werkers maken het verschil - zij zijn onmisbaar in de samenleving.

Sociaal werkers zijn bevlogen professionals die hun vak verstaan. Zij verdienen een plek in de spotlights

De uitdagingen in de samenleving zijn groot, zoals rond armoede, wonen en het klimaat. Het appel op sociaal werkers wordt daardoor steeds groter. Ondanks de hoge werkdruk, bureaucratie en grote behoefte aan nieuwe collega’s, blijven sociaal werkers mensen ondersteunen die dat nodig hebben. Ze doen dit in dorp en stad, in wijken en buurten, en zetten zich in voor alle inwoners. Sociaal werkers zijn bevlogen professionals die hun vak verstaan. Zij verdienen een plek in de spotlights.

Impact zichtbaar maken
De impact van sociaal werkers moet nog beter gezien worden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Met de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar dragen we bij aan die zichtbaarheid. Het vak en vakmanschap van sociaal werkers wordt uitgelicht, en de verbinding tussen sociaal werkers, politiek, onderwijs en media wordt versterkt.

In 2023 ging de titel Sociaal Werker van het Jaar naar Yamina Ayadi van Team Toekomst Rotterdam: “Ik doe dit werk echt vanuit mijn hart. Ik word blij als gezinnen weer veerkrachtig en weerbaar zijn en mee kunnen doen!" Lees het interview met Yamina in vakblad Zorg+Welzijn. De andere genomineerden vorig jaar waren M'hamed Yahia (LEVgroep Helmond) en Juul van Schaik (Farent Den Bosch / Oisterwijk).

Sociaal Werk werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en de Cao-tafel Sociaal Werk zetten wij ons samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden. Wij zijn ervan overtuigd dat sociaal werkers bij uitstek in staat zijn de maatschappelijke opdracht te vervullen voor alle inwoners, wijken en buurten.

Handige links: