Nieuwsbericht

Roadshow 25 oktober: Nut en noodzaak voldoende stageplekken studenten mbo-sociaal werker

11 oktober 2023 | 1 minuut lezen

Mbo’ers hebben kwaliteiten die voor sociaal werk veel betekenen. Het zijn goed opgeleide sociaal werkers met praktijkervaring, die de diversiteit en brede inzetbaarheid van hun teams versterken. Daarom staan de kwaliteiten van de mbo-sociaal werkers centraal, via praktijkvoorbeelden, roadshows en een interactieve infographic. Dit is de tweede Roadshow in een serie van vier.

Deze keer gaat het over de toegevoegde waarde van de mbo-stagiair sociaal werk. Met voorbeelden uit de praktijk en inspirerende sprekers wordt het nut en de noodzaak van voldoende stageplekken duidelijk gemaakt. Om daarna samen met de deelnemers op zoek te gaan naar oplossingen om de stageplekken te realiseren.

Programma
Deze middag bestaat uit afwisselende programmaonderdelen zoals een bijdrage door René Immers van de MBO Raad en Sander Borsboom, sociaal werker. Maar er zijn ook verhalen uit de praktijk, een interview met Yamina Ayadi, sociaal werker 2023 en afsluitend vertelt Hans Roskam, directeur-bestuurder bij Welzijn Capelle, over het practoraat Vakmanschap Sociaal Werk. Tussendoor kun je zelf aan de slag aan de werktafels stageplekken. Napraten kan onder het genot van een hapje en een drankje. Kortom, een middag die je niet wilt missen.

Organisatie 
De ROC's Mondriaan, Albeda en Zadkine organiseren deze bijeenkomst, die voortkomt uit de samenwerking in de Actieagenda de Kracht van de mbo-sociaal werker. De Actieagenda zet zich in voor meer banen en stageplaatsen voor (aankomend) mbo-sociaal werkers, betere aansluiting van opleiding en praktijk en meer samenwerking tussen onderwijs, werkgevers en gemeenten. Het is een project van o.a. Sociaal Werk werkt! en de MBO Raad.

Wanneer?
25 oktober 2023, van 13:00 tot 17:00 uur.

Waar?
De Banier, Banierstraat 1 in Rotterdam.

Aanmelden
In de bijlage vind je de uitnodiging met daarin de QR-code. Scan de code om je aan te melden en doe dat vóór 13 oktober 2023.

Zie ook
Waar is de volgende Roadshow?
Kracht van de mbo-sociaal werker
Verslag eerste Roadshow