Nieuwsbericht

Flinke stap zetten met Kwaliteitslabel? Volg één van de trainingen

4 oktober 2023 | 2 minuten lezen

Sociaal Werk Nederland organiseert vier keer per jaar een online introductiesessie over het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk. Dit geeft een goed eerste beeld van het label. Maar leden willen juist graag ook die praktische informatie over het proces: Hoe lang duurt het? Welke stappen moeten we zetten? Hoe vul je een zelfevaluatie in en hoe organiseer je dat dan? Om aan die behoefte te voldoen, organiseren we dit najaar enkele (gratis) trainingen voor leden. Trainingen waarmee je een belangrijke stap kunt zetten richting certificering. De certificerende instellingen (CI’s) - CIIO en LRQA - geven de training. Zij hebben jarenlange ervaring in het toetsen van het label en kunnen juist daarom ook een antwoord geven op al jullie praktische vragen. Er zijn drie trainingen. Hieronder kort het onderwerp, de opbrengst en de mogelijkheid om je direct aan te melden.
 

Training Invullen zelfevaluatie kwaliteitslabel
Wil je met jouw organisatie aan de slag met het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk, maar vind je het lastig om met de zelfevaluatie te beginnen? Dan biedt deze training hulp. Certificerende instelling CIIO neemt deelnemers in deze workshop bij de hand, zodat je met een ingevulde zelfevaluatie naar huis gaat.

Voor wie?
Voor medewerkers van kleine tot middelgrote lidorganisaties die zich bezighouden met kwaliteit.

De training duurt een dagdeel (13:00 – 17:00 uur).

Meld je aan voor de training op 11 december.

Training Reflectie op zelfevaluatie
Ben je binnen jouw organisatie al (zelfstandig) aan de slag gegaan met de zelfevaluatie voor het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk? Wil je weten in hoeverre jouw organisatie al klaar is voor toetsing op het kwaliteitslabel? Certificerende instelling CIIO geeft in deze bijeenkomst feedback op de van tevoren ingezonden zelfevaluatie. Vanuit deze zelfevaluaties worden bepaalde thema’s en vraagstukken gedeeld en gebruikt. Zo leer je van elkaar en krijg je tegelijkertijd handvatten mee ter voorbereidingen op de audit. Na afloop heb je een praktisch plan aan de hand van de feedback op je zelfevaluatie.

De training duurt een dagdeel (13:00 – 17:00 uur) en vindt één keer plaats op donderdag 2 november.

Training Stappenplan certificering kwaliteitslabel
Wil je met jouw organisatie aan de slag met het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk, maar weet je niet precies welke vervolgstappen je moet nemen voor certificering? Deze korte training biedt uitkomst. Certificerende instelling LRQA laat je kennismaken met de filosofie achter het label Sterk Sociaal Werk, een korte introductie van kwaliteitsmanagement en de route naar certificering. Vragen die o.a. aan bod komen zijn: Hoe organiseer je de zelfevaluatie? en Hoe bepalen we de scope van het certificaat? Ook neemt LRQA je mee in de uitleg over de norm elementen. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen uit de praktijk.

Voor wie?
Voor medewerkers van kleine tot middelgrote lidorganisaties die zich bezighouden met kwaliteit.

De training duurt een dagdeel (13:00 – 17:00 uur) en vindt twee keer plaats.

Meld je aan voor 4 december.