Nieuwsbericht

Amaryllis Leeuwarden behaalt Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

3 augustus 2023 | 1 minuut lezen

Vanmiddag kreeg Amaryllis in Leeuwarden het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk uitgereikt. Met dit label maakt de organisatie zichtbaar dat het zich sterk maakt voor het leveren van hoge kwaliteit dienstverlening aan de bewoners in de gemeente Leeuwarden. Directeur-bestuurder Sjoerd Tolsma: “Na de nieuwe WMO-opdracht van 1 januari 2021 wilden we inzicht in waar we stonden als organisatie. Wat ging goed en waar willen we extra op inzetten om nog beter te worden? Zo kwamen we op dit Kwaliteitslabel uit.”

Zonder vakmanschap geen kwaliteit
Het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk legt de focus op gedrag en houding van de professional in plaats van procedures en processen. Dit keurmerk is gebaseerd op het vakmanschap van medewerkers, het effect van de dienstverlening voor inwoners en voor faciliterende, lerende organisaties met een adequaat bestuur. Het Kwaliteitslabel is ontwikkeld voor en door de branche, vanuit de ambitie om optimaal te presteren en continu te verbeteren. Elke twee jaar vindt een audit plaats om het label te behouden. Kwaliteitsmanager Anja Koehoorn van Amaryllis: “Onze bewoners staan altijd centraal. Dit keurmerk houdt ons scherp: hoe zorg je als organisatie ervoor dat jouw medewerkers hun werk goed kunnen doen? Met het behalen van dit certificaat laten we zien dat we doen wat nodig is om bewoners te kunnen versterken.”

Meer weten over het Kwaliteitslabel? Neem contact op met Edwin Luttik of Eva Bos of meld je aan voor de eerstvolgende online introductiebijeenkomst op donderdag 21 september a.s..

Op de foto, v.l.n.r. Anja Koehoorn (teammanager), Sjoerd Tolsma (directeur-bestuurder), Lex Staal (directeur-bestuurder Sociaal Werk Nederland) en Jan Spijkerman (adviseur bedrijfsvoering en sociaal domein)