Nieuwsbericht

Leden stemmen in met onderhandelaarsakkoord Cao Sociaal Werk

5 juli 2023 | 1 minuut lezen

Vanochtend hebben de leden van Sociaal Werk Nederland in een extra Algemene Ledenvergadering gestemd over het onderhandelaarsakkoord dat afgelopen week is gesloten met vakbonden FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg en Welzijn. Uiteindelijk heeft een ruime meerderheid van onze leden zich achter dit akkoord geschaard, met 83 procent van de stemmen voor en 17 procent tegen.

Aan de uitslag gingen stevige discussies vooraf. Veel leden gunnen hun medewerkers een flinke salarisverhoging om de hoge inflatie het hoofd te bieden en zien de noodzaak om ook in arbeidsvoorwaarden een aantrekkelijke sector te blijven. Anderzijds zijn er zorgen over de financierbaarheid; sociaalwerkorganisaties worden vooral gefinancierd door gemeenten. Als zij de stijgende loonkosten niet indexeren, dan kan dat gevolgen hebben voor de werkgelegenheid en de continuïteit van de dienstverlening. Juist in een tijd dat sociaal werk in wijken en buurten harder nodig is dan ooit.

Als ook de leden van vakbonden FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg en Welzijn instemmen, is er een definitief akkoord. Zij hebben hun achterban tot vrijdag 7 juli a.s. de tijd gegeven om te reageren. Bij een positieve uitslag van werkgevers én werknemers kunnen de teksten voor de nieuwe Cao Sociaal Werk worden opgesteld.

Neem in geval van vragen contact op met Jorrit Berenschot.

Profielfoto van Geerlings
10 maanden geleden
Profielfoto van Geerlings
10 maanden geleden

jammer dat er niet naar de positie's van de NGO's is gekeken in dit voorstel, uiteraard belangrijk dat medewerkers juiste bestedingsruimte hebben, maar de organisatie moet dat wel kunnen dragen.