Nieuwsbericht

Vacature: juridisch medewerker met een hart voor mensen (gesloten)

23 juni 2023 | 2 minuten lezen

Deze vacature is op 7 augustus 2023 gesloten.

Ben jij net afgestudeerd als jurist of SJD’er en wil je graag aan de slag in het arbeidsrecht? In een omgeving waarin je echt iets voor mensen en de samenleving kunt betekenen? Dan is de functie van juridisch medewerker bij Sociaal Werk Nederland iets voor jou!

Juridisch medewerker met een hart voor mensen

(36 uur per week) 

Wie zijn wij? 
Als branchevereniging vertegenwoordigt Sociaal Werk Nederland zo’n 500 organisaties die waardevol werk doen in wijken en buurten. Sociaal werkers helpen mensen die het moeilijk hebben om (weer) naar vermogen mee te doen in de samenleving. Als branchevereniging maken we ons hard voor de belangen van de sector en ondersteunen we onze leden in hun werkgeverschap, vakmanschap en ondernemerschap.

De juristen van ons team Arbeidszaken ondersteunen leden bij het werven en behouden van voldoende vakbekwaam personeel in een krappe arbeidsmarkt. Ook bouwt het team aan een hecht netwerk van sociaalwerkorganisaties die onderling kennis en ervaring uitwisselen over arbeidszaken.

Wat ga je doen? 
Als juridisch medewerker: 

  • ondersteun je leden bij juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht en arbeidsverhoudingen;
  • ondersteun je je collega’s bij het organiseren van trainingen, cursussen en bijeenkomsten;
  • analyseer je vragen van leden en beoordeel je of deze beantwoord kunnen worden, en door wie;
  • signaleer je behoeften en kansen bij leden en stakeholders op het gebied van arbeidsmarkt, arbeidsrecht en arbeidsverhoudingen; en
  • schrijf en redigeer je teksten en artikelen met algemene arbeidsrechtelijke en eventueel andere juridische informatie voor het digitale kennissysteem op de website.


Wie ben jij? 
Je bent resultaat- en klantgericht. Als jurist werk je heel nauwkeurig. Je beschikt over goede analytische én communicatieve vaardigheden, je bent in staat mensen te overtuigen en mee te krijgen. Als echte netwerker maak je makkelijk contact en weet je relaties op te bouwen. Je vindt het leuk om je kennis op een toegankelijke manier over te brengen aan leden. Je kunt goed zelfstandig werken, maar vindt het ook leuk om samen met collega’s te werken. 

Wat breng je mee? 

  • HBO of WO werk- en denkniveau (Rechten of SJD) 
  • Affiniteit met sociaal werk 
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met projectmatig werken 


Wat mag je verwachten? 
Je komt te werken bij een organisatie die midden in de samenleving staat, waar je volop uitdagingen vindt en ruimte krijgt om te groeien in een rol als arbeidsjurist. We werken vanuit hartje Utrecht met een hecht team van 20 bevlogen collega’s. De sfeer is informeel en je krijgt veel vrijheid om op je eigen manier invulling te geven aan je werk.

Je start met een tijdelijke aanstelling (36 uur per week) die we na een jaar goed functioneren graag omzetten in een vast contract. Verder kun je onder meer rekenen op: 

  • Salaris tussen € 3.289 en € 4.374 bruto per maand (op basis van 36 uur)
  • Individueel Keuzebudget (IKB) met onder meer 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • Loopbaanbudget met ruimte voor opleidingen en ontwikkeling
  • Pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)


Ben je geïnteresseerd? 
We ontvangen je CV en motivatie graag uiterlijk maandag 7 augustus a.s. via een e-mail aan Lineke Lammen. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 15 augustus, de tweede gesprekken op dinsdag 22 augustus. Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Jorrit Berenschot via e-mail of tel. (06) 4119 7791. 

We willen als team een goede afspiegeling zijn van de samenleving. Je bent bij ons welkom ongeacht waar je vandaan komt en hoe je in het leven staat. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en wat jij kunt bijdragen aan Sociaal Werk Nederland. 

Een overzicht van onze actuele vacatures vind je hier. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.