Nieuwsbericht

Samen filmpje kijken? Opgelet!

27 februari 2023 | 1 minuut lezen

Worden er in jullie buurthuis of wijkcentrum wel eens films of documentaires vertoond? Dan is het belangrijk te weten dat je de toestemming hiervoor goed moet regelen, omdat je anders het risico loopt op een fikse boete. Sociaal Werk Nederland werkt samen met FilmService die je kan helpen om dit vlot en netjes te regelen, zodat je ontspannen in je stoel zit.

Voor het openbaar vertonen van films, dus buiten de familiekring, is toestemming nodig. Met een aanbod van duizenden titels is het bijna ondoenlijk om van elke film de juiste rechthebbende te achterhalen. Daarom behartigt FilmService de belangen van de meeste rechthebbenden en distributeurs van films en documentaires in Nederland. Zij kunnen namens deze partijen licenties verstrekken voor het vertonen van films in het openbaar. Met zo’n vertoninglicentie ben je gevrijwaard tegen verdere aanspraken. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van hoe (en aan hoeveel mensen) de film wordt vertoond.

FilmService ontzorgt en denkt ook graag met je mee over programmering en filmselectie, ook voor specifieke doelgroepen. Neem voor meer informatie en advies contact op met FilmService via e-mail of tel. (085) 040 47 00.

Benieuwd naar meer nuttige contracten en aantrekkelijke kortingen voor leden van Sociaal Werk Nederland? Kijk op de pagina Ledenvoordelen.


Beeld: Samuel Regan Asante via Unsplash