Ledenvoordelen

Ledenvoordelen

Speciaal voor onze leden heeft Sociaal Werk Nederland met een aantal externe partijen voordelige afspraken gemaakt. Hieronder volgt een overzicht van de afspraken en de partijen met wie wij deze afspraken hebben gemaakt. Heb je vragen of suggesties? Neem dan vooral contact met ons op.

Juridische dienstverlening

De Koning Vergouwen Advocaten
Leden van Sociaal Werk Nederland krijgen 10% korting op het standaard uurtarief van De Koning Vergouwen Advocaten in Amsterdam. De medewerkers werken door heel Nederland en treden veelvuldig op als expert voor ondernemers in de Welzijnssector, doorgaans op het gebied van arbeidsrecht, cao-recht en subsidies. De algemene praktijk van De Koning Vergouwen Advocaten bestrijkt de meeste rechtsgebieden: Aanbestedingsrecht, Huurrecht, Faillissementen, Ondernemingsrecht et cetera, zie www.dekoningvergouwen.nl. Wilt u weten wat De Koning Vergouwen Advocaten voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met mr. Charlotte Koopman (020 - 676 25 00 of koopman@dkva.nl).

Verdonck Klooster en Associates: implementatie AVG (privacy)
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) brengt voor organisaties vergaande verplichtingen mee op het gebied van de verwerking en bescherming van persoonsgegevens. Om onze leden zo veel mogelijk te ondersteunen zijn we een samenwerking aangegaan met Verdonck, Klooster en Associates (VKA).

We hebben een mantelovereenkomst gesloten zodat u met diverse privacyvraagstukken bij hen terecht kunt. U krijgt via de mantelovereenkomst 15% korting op het reguliere tarief. U kunt hier gebruik van maken door contact op te nemen met VKA: 079 - 368 10 00.

Verzekeringen

Zorg- en ondernemersverzekeringen
Onze verzekeringspartner Aon richt zich specifiek op de sector sociaal werk. Ze bieden voor uw medewerkers zorgverzekeringen aan, maar ook verzekeringen die voor u of uw organisatie van belang zijn. Bent u benieuwd naar wat Aon te bieden heeft? U kunt een vrijblijvend adviesgesprek met een gespecialiseerde adviseur aanvragen. Kijk voor meer informatie op sociaalwerkverzekeringen.nl of vul het contactformulier in. Folder zorgverzekering 2023.

Trainingen

HRM-trainingen (ondersteuning werkgeversfunctie)
Leden van Sociaal Werk Nederland krijgen 10% korting op cursussen, trainingen en adviezen van het HRM College op het gebied van HRM (personeelsmanagement) en arbeidsrecht. Voorbeelden van trainingen:

 • Goed werkgeverschap bij ‘Nieuw Organiseren: de arbeidsrechtelijke en HRM-aspecten'
 • ‚ÄčHoe geef je goed werkgeverschap vorm nadat je je anders bent gaan organiseren?
 • ‘Samensturing in verandering: de praktijk van co-creatie voor bestuur, toezicht en medezeggenschap’
 • Hoe organiseer je het samenspel tussen bestuur, toezicht en medezeggenschap zo, dat je samen optrekt, maar recht blijft doen aan de bijzondere plek en rol van ieder?

Andere thema’s die alleen incompany worden verzorgd zijn: Dossiervorming in arbeidszaken / Goed Werkgeverschap; Medezeggenschap, Reorganisatie (inclusief Fusie & Overname); en Mediation.

Voor meer informatie en aanmelden zie www.hrmcollege.nl of bel 035 - 887 48 35.

Arbodiensten

ArboNed
Leden van Sociaal Werk Nederland krijgen 6% korting op de re-integratiedienstverlening van ArboNed (Basis, Flex en Extra). Meld uw lidmaatschapsnummer van Sociaal Werk Nederland bij ArboNed.  

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van ArboNed  via 030 - 299 64 44 of info@arboned.nl. Kijk voor meer informatie op www.arboned.nl.

Maetis
MaetisArdyn is een landelijke, gecertificeerde arbodienst en onafhankelijk dienstverlener op het gebied van arbodienstverlening, keuringen en advies. MaetisArdyn helpt organisaties bij het optimaliseren van inzetbaarheid van medewerkers.

Leden van Sociaal Werk Nederland krijgen 5% korting op de instap-, actief- en comfortpakketten. Voor grotere organisaties die maatwerkoplossingen vragen, wordt een op maat gesneden tarief gehanteerd.

Meer weten? Neem dan contact op met de MKB-desk via telefoonnummer 088 - 008 89 45, mail naar mkb@maetisardyn.nl of kijk op de website.

Lidmaatschap MKB
Leden van Sociaal Werk Nederland zijn automatisch lid van ondernemersvereniging MKB-Nederland en:

 • hebben daarmee toegang tot - en kunnen invloed uitoefenen op - organen als de SER en de Stichting van de Arbeid
 • kunnen meedoen aan innovatieve trajecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de branche
 • kunnen participeren in MKB-regioraden
 • ontvangen het MKB-maandblad Ondernemen!

Services voor payroll & HR

Human Capital Group
Met aantrekkelijke kortingen kunnen leden van Sociaal Werk Nederland gebruik maken van de dienstverlening van Human Capital Group.De hoogte van de korting, variërend van 4 tot 11%, is gebaseerd op de totale omzet in een kalenderjaar.

Toepassen van HR-instrumenten, zoals functiewaardering, (variabele) beloning, beoordeling, performance- of competentiemanagement en coaching en scholing van management en/of medewerkers zijn hier voorbeelden van. Ook levert Human Capital Group HR-interimcapaciteit.

Sociaal Werk Nederland en Human Capital Group Performance Strategies intensiveren de jarenlange samenwerking. Dit komt onder andere tot uitdrukking in de initiatieven op het gebied van professionalisering van de HR-functie en een periodiek overleg over ontwikkelingen binnen het werkveld.

Voor meer informatie over het dienstenpakket van Human Capital Group of over de overeengekomen kortingen kunt u contact opnemen met Wilma van Vuuren, 06 - 11 00 27 04 of wvanvuuren@humancapitalgroup.nl.

Raet
Raet ondersteunt en optimaliseert HR-processen. Hierdoor besparen klanten tijd en kosten en hoeven niet meer te investeren in systeem- en applicatiebeheer. 

Voor leden van Sociaal Werk Nederland zijn kortingen afgesproken op HR- en (payroll)-producten en -diensten van Raet. Zo geldt er een korting van 10% op de HR-portal Youforce, als de klant daar schriftelijk om verzoekt en de resterende contractperiode nog tenminste 24 maanden duurt.

Naast de basis-HR-processen ondersteunt Raet Youforce flexibele arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld IKB), performancemanagement (beoordelingscyclus), verzuimmanagement, werving & selectie.

Wilt u nog een stap verder gaan en de verzorging van het administratieve proces zoveel mogelijk door Raet laten verzorgen? Dan kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden, zie hier

Overig

ZorgSubsidieKalender
ZorgSubsidieKalender is de specialist in fondsen en subsidies voor sociaal werk en zorg en helpt organisaties bij het succesvol werven van geld voor hun projecten. Dat gebeurt op verschillende manieren, de database bevat ruim duizend subsidies en fondsen en wordt wekelijks geactualiseerd. Abonnees zijn onder andere sociaalwerk- en zorgorganisaties, kennisinstituten, stichtingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers. 

Handig is de kalenderfunctie waarmee je maanden vooruit kunt kijken en op tijd kunt beginnen met aanvragen. Een deadline missen is hiermee vrijwel uitgesloten. Maandelijks worden minstens vijftig nieuwe regelingen gepubliceerd. En verder:

 • Op de website vind je nieuwsberichten, gratis tips en kun je je aanmelden voor gratis kenniswebinars.
 • Inhoudelijke kennisdeling over subsidie- en fondsenwerving zodat de leden van Sociaal Werk Nederland stappen kunnen zetten in de wereld van subsidie- en fondsenwerving
 • Leden van Sociaal Werk Nederland krijgen 15 procent korting op de prijs van het jaarabonnement op de ZorgSubsidieKalender-database en op de training ‘Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving!’

Lees meer over de mogelijkheden en voordelen op de Sociaal Werk Nederland ledenpagina bij ZorgSubsidieKalender.

FilmService 
Sociaal Werk Nederland heeft een samenwerking met FilmService. Zij hebben overeenkomsten met de meeste rechthebbenden en distributeurs van films en documentaires in Nederland. Namens deze partijen verstrekt FilmService licenties voor het vertonen van films in het openbaar. Sociaalwerkorganisaties hebben o.a. als doel om het welzijn van kinderen, jongeren, volwassenen, senioren en mensen met een beperking te verbeteren en te veraangenamen. FilmService kan hier een mooie bijdrage aan leveren. Door films te programmeren, voorziet u uw doelgroep van passend vertier en entertainment. FilmService ontzorgt en denkt graag mee, bijvoorbeeld over programmering en filmselectie. Ook voor specifieke doelgroepen hebben zij filmoplossingen. FilmService beschikt over een uitgebreide filmcatalogus waar u gebruik van kunt maken.

Meer informatie: Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met FilmService via info@filmservice.nl of tel. (085) 040 47 00.

Certificerende instellingen (CI) voor toetsing op het Kwaliteitslabel Sociaal Werk
Sociaal Werk Nederland heeft met twee CI's mantelovereenkomsten gesloten voor toetsing op het Kwaliteitslabel, te weten: CIIO en LRQA. Met deze CI's hebben wij afspraken gemaakt over evaluatie van de toetsing en van de toepasbaarheid van de kwaliteitsnormen. Zij hanteren een gereduceerd tarief voor toetsing op het Kwaliteitslabel. Op de introductiepagina's van CIIO en LRQA vindt u het gereduceerde tarief van de betreffende CI en de contactpersonen.

Uitbesteden werkgeverschap
Leden van Sociaal Werk Nederland kunnen een korting van 10% tot 30% krijgen als zij alle zorgen rond het werkgeverschap willen uitbesteden. Het Werkgeversinstituut (WGI) kan alle administratieve en juridische zorgen van het werkgeverschap van de medewerkers uit handen nemen. Hierbij neemt het WGI nieuwe en/of bestaande medewerkers in dienst en detacheert deze vervolgens exclusief naar uw instelling.

In deze constructie heeft u geen omkijken meer naar veel P&O zaken terwijl u wel in de dagelijkse praktijk alle zeggenschap heeft over uw medewerkers.

Kijk voor meer informatie op www.werkgeversinstituut.nl of neem contact op met Paul de Werd, 010 - 436 65 55.

Adverteren
Leden van Sociaal Werk Nederland krijgen 15% korting bij adverteren via relevante vacaturesites als Monsterboard.nl en NationaleVacaturebank.nl.

Met het pakket ‘Zorg’ van Adver-Online, gerealiseerd door Captise, kunt u vacatures snel, eenvoudig en voordelig plaatsen. Veel leden maken al gebruik van deze dienst. De korting wordt automatisch berekend over de standaardtarieven. Niet-gebruikers kunnen geheel vrijblijvend contact opnemen via 023 - 553 03 50 of sales@adver-online.nl.

ICT-support
Leden van Sociaal Werk Nederland krijgen 10% korting op de dienstverlening van Beheerd.nl. Als u uw automatisering beter en flexibeler wil laten werken en ook kosten wil besparen, kunt u hier terecht voor netwerkaansluitingen, netwerkbeheer, VOIP Telefonie met hoge besparing op telefoonkosten, flex-werkplekken, vanaf iedere ambulante locatie veilig toegang tot uw data en programma's, internet filtering en dus kostenbesparing door beter beheer, remote back-up van uw belangrijke data, Anti-spam filter. Voor meer informatie of een vrijblijvend advies over de dienstverlening van Beheerd.nl, bel 088 - 100 09 87.

Techsoup
Techsoup helpt non-profitorganisaties met up-to-date technologie en bezorgt hen gratis of tegen een zeer lage prijs toegang tot de producten en diensten van grote IT-leveranciers, zoals Microsoft, Norton, Adobe en Google.

TechSoup is een onafhankelijk onderdeel van een internationaal netwerk dat wereldwijd meer dan één miljoen goede doelen ondersteunt met technologie. Via Techsoup hebben ruim 9000 Nederlandse non-profitorganisaties gezamenlijk 250.000 licenties ontvangen en meer dan 100 miljoen euro bespaard op hun kosten.

Registreren is gratis voor alle stichtingen en verenigingen, ongeacht ANBI- of SBBI-status. Per leverancier kunnen specifieke gunningscriteria gelden. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via info@techsoup.nl.

Voordeel bij het aanschaffen van veiligheidsarmband Safelet
Leden van Sociaal Werk Nederland krijgen korting op de aanschaf van de Safelet veiligheidsarmband. Lees het artikel over Safelet. Meer informatie? U kunt contact opnemen met Sabah Oustou van Safelet via 06 - 51 90 40 90 of sabah@safelet.com.