Nieuwsbericht

14 april - 3e ActieAgenda Wonen webinar - Sunny Selwerd: zo doen we dat!

7 maart 2022 | 3 minuten lezen

In Groningen werken wijkbewoners intensief met elkaar samen om in de wijk Selwerd bewoners een positieve toekomst te geven: Sunny Selwerd! De bewoners bedachten deze naam als eerbetoon aan de wijk die gebouwd is op de beginselen van de doorzonwoning. Vanuit het wijkrestaurant De Duindoorn in Selwerd komt het derde webinar over 'leefbare en vitale wijken'. Direct aanmelden kan hier!


Programma
Albert-Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden), messcherp en bedreven dagvoorzitter, leidt de deelnemers, bewoners en professionals door het gesprek.
Wat betekent ‘prettig wonen’ voor hen? Wat dragen zij zélf bij aan het leefbaarder en gezonder maken van de wijk? Hoe bouw je samen aan wijkinitiatieven? 

De webinar bied je live gesprekken en videofragmenten van initiatieven in de wijk Selwerd van bewoners en andere betrokkenen.

  • Een medewerker van Wijkbedrijf Selwerd vertelt hoe het wijkbedrijf bijdraagt aan realisatie van plannen voor de wijk. Hoe voorkom je een projectencarrousel? Hoe blijf je aanspreekbaar en laagdrempelig voor bewoners?  
  • Daan Kingma (buurtregisseur) illustreert aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe hij ideeën, plannen, ambities en talenten van bewoners duurzaam verbindt aan het gezelliger en gezonder maken van de wijk.
  • Pieter Bregman van woningcorporatie Nijestee en wethouder wijkvernieuwing Roeland van der Schaaf geven aan de hand van voorbeelden aan hoe je wonen en zorg kunt combineren binnen de wijkvernieuwing.
  • Directeur Dick Takkebos van WarmteStad vertelt over de  aanleg van het warmtenet die soms als versneller kan werken voor de wijkvernieuwing als geheel.
  • Lex Staal (directeur Sociaal Werk Nederland), Martin van Rijn (voorzitter Aedes) en Frank Hagelstein (manager Wo&Zo bij Actiz) bespreken wat zij meenemen naar de Actieagenda Wonen: de agenda van 34 landelijke organisaties die werken aan prettig en veilig wonen in de wijk, waar deze webinarreeks bij hoort. Tijdens de webinar kun je via de chat meepraten en vragen stellen. 

Over Sunny Selwerd
De aanpak gaat uit van bewoners die positief zijn ingesteld en de ambitie hebben om de wijk gezonder, duurzamer en gelukkiger te maken (vanuit de multiculturele diversiteit). Bij de realisatie van de plannen voor de Groningse wijk Selwerd speelt het Wijkbedrijf Selwerd een centrale rol. Bewoners namen de lead met de gemeente, woningcorporatie, ondernemers en partners op het gebied van wonen, welzijn en zorg opdat het weer fijn wonen in Selwerd is.


Actieagenda wonen: vierdelige webinarreeks
Sociaal Werk Nederland en de VNG organiseren dit webinar samen met partners in de gemeente Groningen in het kader van het digitale magazine ’Zo doen we dat’, dat op 9 februari 2022 verscheen.

Actiz, Aedes, Sociaal Werk Nederland, Woonbond, Valente, Divosa, VNG, G40, de Nederlandse ggz en MIND vonden samen met Platform31 inspirerende voorbeelden van succesvolle samenwerking in de wijk om weer een goed ‘thuis’ voor alle bewoners te creëren. 

Sunny Selwerd is één van de twaalf praktijkvoorbeelden die in het magazine aan bod komen. De coalitie organiseert bij het digitale magazine vier webinars in 2022. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteunt de samenwerking.

Wanneer - donderdag 14 april 2022
Hoe laat - 14:30 tot 15:30
Waar - Online bijeenkomst

Deze bijeenkomst vindt online plaats. Aanmelden kan hier. Voor 14 april ontvang je een deelnamelink.

Deelname en kosten
Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, managers en beleidsmedewerkers van gemeenten, woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen en organisaties op het gebied van veiligheid.

Deelname is gratis.

Meer informatie

Leefbare en vitale buurten | Zo doen wij dat! 4 webinars from de Nederlandse ggz on Vimeo.