Nieuwsbericht

Reminder Vijfde editie Leergang Sociaal Werk Werkt!

2 februari 2022 | 1 minuut lezen

Het zichtbaar maken van de effecten van sociaal werk wordt steeds belangrijker. Gemeenten willen grip krijgen op het effect van hun sociaal beleid. Een groot deel van het gemeentelijke budget gaat hier immers naartoe. In de Thematranche Welzijn van In voor zorg! gingen 28 organisaties voor sociaal werk aan de slag met het zichtbaar maken van de maatschappelijke effecten van hun werkzaamheden.

Uit het onderzoek “Sociaal werk rendeert!” van Sociaal Werk Werkt! blijkt dat sociaal werk geld bespaart op specialistische zorg. Het bruto rendement ligt op ongeveer 1.6. Dat betekent dat de baten een factor 1,6 hoger zijn dan de uitgaven. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau SEOR in opdracht van Sociaal Werk Werkt! Nu kunnen we met een wetenschappelijke onderbouwing aantonen dat sociaal werk rendabel is en geld bespaart.

Als vervolg op de Thematranche Welzijn ontwikkelden Sociaal Werk Nederland en Verdiwel in samenwerking met Mike Hoogveld, partner van NLMTD, de leergang “Sociaal Werk Werkt!” met drie modules:

  1. “Impact en outcome sociaal werk”;
  2. “Waardevolle dienstverlening op basis van maatschappelijke vraagstukken”;
  3. “Agile en dienend Leiderschap”.

Er zijn nog enkele plaatsen voor de vijfde editie van de Leergang Sociaal Werk Werkt! Op basis van de evaluatie door deelnemers aan de vierde editie is de vijfde opnieuw verbeterd. Alle modules worden verzorgd door Mike Hoogveld. Voor elke module schakelt hij een gastdocent in. Lees de Reminder voor meer informatie. Doe je mee? Maak dan gebruik van het aanmeldingsformulier.