Nieuwsbericht

Schoolmaatschappelijk werk promoboekje

16 februari 2022 | 1 minuut lezen

Om het grote belang van schoolmaatschappelijk werk op de scholen voor voortgezet onderwijs en het MBO te onderstrepen heeft Farent Sociaal Werk een klein boekje gemaakt. Het boekje ‘Stap uit je schaduw’ maakt in de vorm van een beeldverhaal op toegankelijk wijze duidelijk wat het schoolmaatschappelijk werk kan doen voor jongeren. 

Handzaam boekje met herkenbare thema’s

Het handzame boekje ‘Stap uit je schaduw’ is opgebouwd aan de hand van fraaie illustraties van schoolmaatschappelijk werker Kelly van Koppenhagen. In het boekje passeren kort de grote thema’s waar jongeren mee worstelen. Denk aan depressieve gevoelens, eenzaamheid, verslavingsproblematiek, (online) pestgedrag, financiële moeilijkheden, situaties van geweld of ruzie thuis en ook zorgen om de wereld en het klimaat. Aanhakend op die herkenbare thema’s maakt het boekje duidelijk wat de schoolmaatschappelijk werker kan bieden. Van een luisterend oor, tips en praktische ondersteuning tot en met begeleiding naar hulp buiten de school.

Gebruik

Het kleine boekje is zeer bruikbaar om onderwijzend personeel en jongeren (opnieuw) attent te maken op het schoolmaatschappelijk werk. Het kan breed verspreid worden onder scholen waar schoolmaatschappelijk werkers actief zijn. Met als doel dat het boekje het schoolmaatschappelijk werk goed op de kaart zet binnen de school en dat jongeren snel de weg vinden naar extra stut en steun.

Ook interessant voor andere Sociaal Werk Organisaties

Bent u geïnteresseerd in het boekje en zou u het ook graag gepersonaliseerd in uw eigen lokale praktijk willen inzetten, neem dan even contact op met Marc van Gerdingen, T. 06 54666261 of Email marcvangerdingen@farent.nl om de mogelijkheden te bespreken. Een online uitgave behoort overigens ook tot de mogelijkheden.

Bijlagen

Lid wordenContact