Nieuwsbericht

Eric van der Burg wordt ook voorzitter van de Federatie voor Gezondheid

28 september 2021 | 1 minuut lezen

Eric van der Burg, in onze sector bekend als voorzitter van Sociaal Werk Nederland, wordt per 1 oktober 2021 ook benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Federatie voor Gezondheid (FvG). Hij is sinds 2019 namens de VVD lid van de Eerste Kamer en was tot 2019 fractievoorzitter in de gemeenteraad van Amsterdam. Hij neemt het voorzitterschap van de FvG over van Jolande Sap, die na twee termijnen van vier jaar een vitale beweging overdraagt aan haar opvolger.

Met Eric gaat de FvG de volgende stap zetten; de beweging van nazorg naar voorzorg nog impactvoller en zichtbaarder maken. “Iedereen moet voor zijn eigen gezondheid kunnen zorgen; helaas is dat nu niet zo.. Dat is mijn drijfveer om me in te zetten voor dit thema. Zorgen voor gelijke kansen voor iedereen. Preventie is vaak een kwestie van kennis, kunde en mogelijkheden. Ik zet mij in voor preventie in de breedte, ben nooit bezig met grote getallen, maar wil altijd alles vertalen naar het ene individu dat ik ken, omdat ik een samenleving wil waarin de ‘have nots’ meer kansen krijgen”, aldus Van der Burg.

Over de Federatie voor Gezondheid
De Federatie voor Gezondheid (FvG) zet zich in voor de maatschappelijke beweging van nazorg naar voorzorg, van gezond maken naar gezond houden. Waar ons huidige zorgsysteem primair is ingericht op het beter maken van zieke mensen, stuurt zij aan op zowel collectieve als individuele gezondheid en veerkracht om ziekte te helpen voorkomen dan wel beter hanteerbaar te maken. Alleen zo kan onze samenleving als geheel gezond en veerkrachtig worden en blijven.

Lid wordenContact