Nieuwsbericht

Hoe betrek je het sociaal domein bij de Energietransitie?

4 juni 2021 | 1 minuut lezen

Opbouwwerkers kunnen een grote rol spelen in de energietransitie. Was deze transitie eerst nog vooral een financieel-technische vraagstuk; nu moet het van mensen worden. Opbouw- en sociaalwerkers kunnen doelgroepen mensen bereiken die voor gemeenten en corporaties moeilijker te bereiken zijn.

De verdiepende leergang Energietransitie voor Opbouwwerkers leert je hoe groepen mensen bij de verduurzaming te betrekken zijn. Hoe je pro-actief kunt acteren om een plek te krijgen aan tafel in jouw gemeente, hoe de hazen nu lopen en wat je moet weten van de energietransitie. Je krijgt praktijkvoorbeelden van wijkaanpakken en maatschappelijke koppelkansen aangereikt, naast ruimte voor jouw eigen casus.  

Deze verdiepingssessie is met name gericht op opbouwwerkers, sociaal makelaars, medewerkers van een welzijnsorganisatie etc. De masterclass bestaat uit 4 bijeenkomsten, waarvan 3 online en 1 afsluitende fysieke bijeenkomst in het midden van Nederland.

De bijeenkomsten staan gepland op:

  • Donderdag 16 september – 14.30 uur tot 17.00 uur (online)
  • Donderdag 7 oktober – 14.30 uur – 17.00 uur (online)
  • Donderdag 28 oktober -14.30 uur tot 17.00 uur (online)
  • Dinsdag 16 november – 10.00 uur tot 16.00 uur (fysiek in omgeving van Utrecht - deze datum is nog onder voorbehoud)

Deze verdiepingsmasterclass is een samenwerking tussen
kennisnetwerk Energie+ en BPSW, beroepsvereniging van professionals in sociaal werk.

                                  

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier. Kosten bedragen € 445 voor leden en partners van Energie+ en/of BPSW en € 595 voor niet-leden. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving in orde.