Nieuwsbericht

Jan Laurier stopt met voorzitterschap Federatie Opvang

Op 23 september 2019 geplaatst door

Per 1 oktober 2019 treedt Jan Laurier statutair af als voorzitter van de Vereniging Federatie Opvang. Jan Laurier heeft de Federatie Opvang dan twee termijnen gediend en is daarom niet herkiesbaar. Ook stopt dan zijn functie als adviserende bestuurslid van Sociaal Werk Nederland; dat bestuursschap kan alleen vervuld worden door bestuurders die in functie zijn bij een lidorganisatie. 

Leiderschap in tijd van decentralisatie
In de afgelopen acht jaar heeft Jan Laurier de Federatie Opvang op deskundige wijze geleid bij de veranderingen in de hulpverlening als gevolg van de decentralisaties in zorg en welzijn. Hij maakte zich in het bijzonder sterk voor de gevolgen van deze operaties voor de mensen in een kwetsbare positie.

Lobbyist pur sang
Daarnaast zag hij dat in een tijdperk van grote gemeentelijke beleidsvrijheid het juist van belang is om landelijk de krachten in de vereniging te bundelen om de overstijgende aandachtspunten op centraal niveau bespreekbaar te maken. De Vereniging Federatie Opvang bereidt zich voor op een fusie met de RIBW Alliantie per 1 januari 2020. De taken van Jan Laurier worden door het bestuur van de vereniging tot de fusiedatum waargenomen. Het bestuur van Federatie Opvang dankt Jan Laurier voor zijn inzet in de afgelopen acht jaar en zal erop toezien dat de vereniging zich in de door hem uitgezette lijn verder ontwikkelt. Het bestuur wenst Jan Laurier veel succes in de komende jaren. . Op 20 november neemt de Federatie feestelijk afscheid van Jan. 

Ook Sociaal Werk Nederland  bedankt Jan zeer voor zijn bijdrage aan de branche!

Bron: Federatie Opvang, RIBW, Sociaal Werk Nederland
Trefwoorden: Laurier, afscheid
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten