Themaoverzicht

Vrijwilligers, Actieve Burgers & Mantelzorg

Werkvelden Sociaal werk

In iedere burger schuilt een vrijwilliger. En dat is mooi, want een groot en actief vrijwilligersbestand is van onschatbare waarde voor een vitale samenleving. Voor veel Nederlanders is vrijwillige inzet en wederkerigheid al vanzelfsprekend.
Toch verwacht de participatiesamenleving dat burgers nog meer verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf én voor medeburgers die minder makkelijk ‘meedoen’. Ook het aantal mantelzorgers groeit.
Het sociaal werk speelt een belangrijke rol bij het organiseren en borgen van al die vrijwillige inzet. Sociaal werkers ondersteunen burgerinitiatieven, werken samen met actieve burgers en bouwen aan sociale netwerken rond mensen die het zelf (even) niet redden. Vrijwilligers- en mantelzorgsteunpunten informeren, adviseren en matchen vraag en aanbod. Sociaal Werk Nederland ondersteunt de branche daarbij.

Goed voorbeeld

Vrijwilligers bedankt!

Dit lied ‘Dank je wel’ is afkomstig uit de theatershow van Ralph Kolen, genaamd ‘Hart voor de Zaak’. Hij speelde deze show tijdens de Week voor en door Vrijwilligers in de Langstraat. ContourdeTwern wil dit lied graag delen met al haar vrijwilligers om hen op de Internationale Dag van de Vrijwilliger te bedanken voor alle inzet.

Details

Geplaatst op: 7 december 2017 - 10:39
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Communicatieadviseur

Bij onze geregistreerde vrijwilligers (ruim 800) valt vandaag een kaartje op de deurmat om ze namens Rijnstad te bedanken voor hun inzet van afgelopen jaar!

Functie: Communicatieadviseur
Organisatie: Rijnstad Welzijn & Hulpverlening
Functie: Community manager
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Vrijwilligers, Actieve Burgers & Mantelzorg
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten