Themaoverzicht

Peuterwerk & Kinderopvang

Werkvelden sociaal werk

Door de decentralisatie Jeugd worden preventie en vroegsignalering van problemen steeds belangrijker. Het is belangrijk dat kinderen met een achterstand zo vroeg mogelijk worden geholpen, en ook hun ouders. Zo kunnen de kinderen een goede start maken op de basisschool en kan in een vroeg stadium duurdere specialistische zorg worden voorkomen. De peuterspeelzalen spelen hierbij een belangrijke rol. Peuterspeelzalen werken samen met het CJG, welzijn en de basisscholen. Dankzij nieuwe kwaliteitseisen en financiering van het kabinet gaan peuterspeelzalen nog doelgerichter werken. Gemeenten krijgen dan voldoende armslag voor het financieren van VVE voor kinderen van wie de ouders buiten de toeslagregelingen vallen.
Een belangrijke basis voor al het werk met kinderen zijn de universele Rechten van het Kind.

Nieuwsbericht

JOGG roept deze zomer uit tot ‘Zomer van de Gezonde Jeugd’

Op 2 juli 2020 geplaatst door

Het coronavirus zelf lijkt weinig effect te hebben op kinderen en jongeren. Echter, de impact van de coronamaatregelen op kinderen en jongeren is wél groot. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoeksrapport van iresearch & Infographic in opdracht van JOGG.

Bij kinderen en jongeren is, als gevolg van een ongezondere leefstijl gedurende de coronatijd, een toename van gewicht en een toename van de ongelijkheid te verwachten, met name onder kwetsbare kinderen en jongeren.
JOGG roept deze zomer uit tot ‘Zomer van de Gezonde Jeugd’ en doen verschillende kinderburgemeesters een oproep aan alle gemeenten in Nederland om deze zomer leuke activiteiten voor de jeugd te organiseren.

Particulieren, gemeenten en organisaties kunnen hun zomeractiviteiten delen op www.zomervandegezondejeugd.nl  
Op deze website deelt JOGG gedurende de hele zomerperiode (4 juli-30 augustus) alle lokale activiteiten.

We horen heel graag van jullie wat jullie deze zomerperiode gaan organiseren en deel dit bij voorkeur met de hashtag #topzomer.

Landelijke kick-off Zomer van de Gezonde Jeugd
De landelijke kick-off van de Zomer van de Gezonde Jeugd vindt plaats op 4 juli in Amsterdam met JOGG-ambassadeurs Juvat Westendorp en Erik Scherder. Aansluitend zijn er de hele zomer activiteiten in het hele land. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten