Themaoverzicht

Peuterwerk & Kinderopvang

Werkvelden sociaal werk

Door de decentralisatie Jeugd worden preventie en vroegsignalering van problemen steeds belangrijker. Het is belangrijk dat kinderen met een achterstand zo vroeg mogelijk worden geholpen, en ook hun ouders. Zo kunnen de kinderen een goede start maken op de basisschool en kan in een vroeg stadium duurdere specialistische zorg worden voorkomen. De peuterspeelzalen spelen hierbij een belangrijke rol. Peuterspeelzalen werken samen met het CJG, welzijn en de basisscholen. Dankzij nieuwe kwaliteitseisen en financiering van het kabinet gaan peuterspeelzalen nog doelgerichter werken. Gemeenten krijgen dan voldoende armslag voor het financieren van VVE voor kinderen van wie de ouders buiten de toeslagregelingen vallen.
Een belangrijke basis voor al het werk met kinderen zijn de universele Rechten van het Kind.

Nieuwsbericht

Utrechtse kinderopvang neemt VE over van Spelenderwijs

Op 15 oktober 2019 geplaatst door

Per 1 januari 2020 nemen vijf kinderopvangorganisaties de voorschoolse educatie in de gemeente Utrecht over van Spelenderwijs Utrecht. Het gaat om kinderopvangorganisaties Koko, Blos, Kind & Co, Ludens en SAMEN Kinderopvang. Kind & Co en Ludens lichten de samenwerking toe in een artikel van Kinderopvang Totaal.

Per 2020 zal Spelenderwijs Utrecht niet meer actief zijn op het gebied van voorschoolse educatie. Zij draagt dan haar peutercentra met voorschoolse educatie over aan de kinderopvangorganisaties die veelal ook de bso verzorgen in een schoolgebouw of in de buurt van een school gevestigd zijn.

Carla van de Venne van Ludens: ‘Eind juni 2019 heeft de gemeente Utrecht de beleidsregel Passende Kinderopvang openbaar gemaakt. Op basis van deze beleidsregel konden kinderopvangorganisaties subsidie aanvragen voor het uitvoeren van voorschoolse educatie, met extra aandacht voor kinderen die een risico lopen op taal- en of ontwikkelingsachterstand.’

Deze subsidie heeft de gemeente Utrecht nu gegund aan Kind & Co, Ludens en SAMEN kinderopvang. Voor de wijken Vleuten-De Meern gaat de subsidie naar KOKO Kinderopvang. Ook zal BLOS Kinderopvang vanaf 2020 voorschoolse educatie aanbieden in de gemeente Utrecht.

Het hele artikel vindt u hier,

Bron: Kinderopvang Totaal
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten