Themaoverzicht

Maatschappelijke Opvang

Werkvelden sociaal werk

Maatschappelijke opvang is het overkoepelende begrip voor Maatschappelijke opvang, Vrouwenopvang, Verslavingsbeleid, Aanpak Huiselijk Geweld en Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Een aantal leden van Sociaal Werk Nederland biedt Maatschappelijke opvang aan mensen die (vaak noodgedwongen) niet thuis wonen en moeite hebben om zich op eigen kracht te handhaven in de samenleving. De opvang omvat het tijdelijk zorgen voor onderdak, begeleiding, informatie en advies. Maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en huiselijk geweld vallen onder prestatieveld 7 van de Wmo.

Nieuwsbericht

Blokhuis start pilot maatwerktraject 65 dak- en thuisloze jongeren

Op 5 juli 2019 geplaatst door

Almere, Amsterdam, Alkmaar, Arnhem, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Groningen, Haarlem, Leiden, Purmerend, Rotterdam en Utrecht: dat zijn de pilotgemeenten waar 65 dak- en thuisloze jongeren een bijzonder maatwerktraject gaan volgen.

Kansfonds staat hierbij voor 650.000 euro garant. Dit geld is bedoeld om te investeren in het perspectief van jongeren. De 65 maatwerkvoorbeelden en -oplossingen die hieruit voortkomen, vormen de basis voor gemeenten om alle dak- en thuisloze jongeren op een soortgelijke manier te helpen.

Dit staat in de Actieagenda, waarin staatssecretaris Blokhuis (VWS) de programma aanpak toelicht en laat zien wat de eerste prioriteiten zijn voor de komende periode.

Verder doet staatssecretaris Blokhuis vanuit de Actieagenda een oproep aan iedereen om bij te dragen aan het oplossen van dak- en thuisloosheid onder jongeren. Gemeenten, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, zorg- en onderwijsinstanties, woningcorporaties, professionals én medeburgers worden uitgedaagd zichzelf de vraag stellen: wat kan ík doen om dak- en thuisloosheid onder jongeren te voorkomen en op te lossen?

Het artikel van VWS over het actieprogramma staat hier, en de Actieagenda Programma Dak- en Thuisloze Jongeren vindt u hier. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten