Nieuwsbericht

Blokhuis start pilot maatwerktraject 65 dak- en thuisloze jongeren

5 juli 2019 | 1 minuut lezen

Almere, Amsterdam, Alkmaar, Arnhem, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Groningen, Haarlem, Leiden, Purmerend, Rotterdam en Utrecht: dat zijn de pilotgemeenten waar 65 dak- en thuisloze jongeren een bijzonder maatwerktraject gaan volgen.

Kansfonds staat hierbij voor 650.000 euro garant. Dit geld is bedoeld om te investeren in het perspectief van jongeren. De 65 maatwerkvoorbeelden en -oplossingen die hieruit voortkomen, vormen de basis voor gemeenten om alle dak- en thuisloze jongeren op een soortgelijke manier te helpen.

Dit staat in de Actieagenda, waarin staatssecretaris Blokhuis (VWS) de programma aanpak toelicht en laat zien wat de eerste prioriteiten zijn voor de komende periode.

Verder doet staatssecretaris Blokhuis vanuit de Actieagenda een oproep aan iedereen om bij te dragen aan het oplossen van dak- en thuisloosheid onder jongeren. Gemeenten, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, zorg- en onderwijsinstanties, woningcorporaties, professionals én medeburgers worden uitgedaagd zichzelf de vraag stellen: wat kan ík doen om dak- en thuisloosheid onder jongeren te voorkomen en op te lossen?

Het artikel van VWS over het actieprogramma staat hier, en de Actieagenda Programma Dak- en Thuisloze Jongeren vindt u hier.