Nieuwsbericht

6 december: Inspiratiedag Vernieuwing Toezicht in Welzijn

4 november 2019 | 2 minuten lezen

Een initiatief van Verdiwel, NVTZ en Sociaal Werk Nederland

Begin 2019 startte de eerste editie van de Innovatie Challenge Vernieuwing Toezicht in Welzijn. Een initiatief van Verdiwel, NVTZ en Sociaal Werk Nederland. Op 6 december a.s. sluiten we deze editie van het leernetwerk af met een landelijke Inspiratiedag Vernieuwing Toezicht in Welzijn bij de NVTZ Utrecht. Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor bestuurders en toezichthouders die lid zijn van Sociaal Werk Nederland.

Leernetwerk
Deze bijeenkomst is de afsluiting van de eerste Lokale Innovatie Challenge Vernieuwing Toezicht in Welzijn. In dit Leernetwerk – een samenwerking van de NVTZ, Sociaal Werk Nederland, Verdiwel en bureau Barbara Geurtsen - hebben Raden van Toezicht zich samen met hun bestuurder(s) gebogen over de vraag hoe je invulling kunt geven aan het toezicht op netwerken waarin sociaalwerkorganisaties participeren. En over de vraag hoe bewoners nu echt zeggenschap kunnen hebben bij de governance van onze organisatie. Tijdens de slotconferentie presenteren zij hun leerervaringen.

Programma
Raden van Toezicht krijgt inspiratie aangereikt over een concrete eigentijdse werkwijze. En kunnen rekenen op inspirerende sprekers, die inzicht geven in de actuele bestuurlijke vraagstukken voor sociaal werkorganisaties. Met aandacht voor nieuwe samenwerkingsvormen, de rol en invloed van gemeenten en politiek om echt van waarde te zijn in de wijk, de verbindingen tussen zorg, wonen en welzijn en de rol van toezicht op netwerken. Marius Buiting, directeur van de NVTZ, vertaalt vervolgens de actuele ontwikkelingen naar de impact voor uw governance.
Er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over actuele dilemma's en cases in uw praktijk. U leert van de ervaring en verfrissende invalshoeken van uw collega's. De dag geeft ook ruimte om mee te denken over de inhoud van de Toezichtagenda Welzijn voor 2020. Dagvoorzitter is Barbara Geurtsen, adviseur Governance Zorg, Welzijn en Wonen. Het programma start om 9.30 uur en eindigt om 15.00 uur met een netwerkreceptie.

Verzekerd zijn van deelname? Meld direct aan!
De NVTZ Brancheambassadeur Welzijn, Verdiwel en Sociaal Werk Nederland nodigen u van harte uit om samen met uw RvT-leden deel te nemen aan deze inspiratiedag. Het aantal plaatsen is beperkt. De belangstelling is groot. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Voor een indruk van het programma en aanmelden kijkt u op: www.toezichtwelzijn.nl/6december

En dan nog dit
In 2020 start de tweede editie van het Leernetwerk! Wilt u ook koploper worden in eigentijdse toezicht? De inschrijving is geopend via www.toezichtinwelzijn.nl/challenge2020