Themaoverzicht

Effectiviteit

Kwaliteit & Professionalisering

De kwaliteit van sociaal werk hangt nauw samen met  de effectiviteit ervan. Zijn de beoogde resultaten behaald? Ervaren klanten meerwaarde? Heeft het (financieel) rendement opgeleverd? Opdrachtgevers, samenwerkingspartners én sociaalwerkorganisaties zelf zoeken antwoorden op deze vragen. Voor verantwoording maar vooral omdat inzicht in effectiviteit en meerwaarde noodzakelijk is om de ondersteuning van doelgroepen te verbeteren. Er bestaan inmiddels allerlei instrumenten die effectiviteit inzichtelijk maken: wat betreft financieel rendement (bijvoorbeeld SROI en MKBA), tevredenheid, of het door de klant beleefde effect van een activiteit of dienstverlening (Effectmeter).

Nieuwsbericht

Online leersessie voor sociale professionals (26 mei)

Op 8 mei 2020 geplaatst door

Door de gevolgen van de maatregelen met betrekking tot het coronavirus, staan sociale professionals voor verschillende uitdagingen in hun werk. Movisie organiseert verschillende online leerbijeenkomsten. Het thema van deze bijeenkomst is 'Beroepsontwikkeling in coronatijden'.

Welke invloed heeft de coronacrisis op het sociaal werk? Hoe ontwikkelt het vak zich in deze tijden? In de online leersessie op 26 mei 2020 reflecteren we op de uitkomsten van de voorgaande sessies en kijken we naar de toekomst. Hoe ziet het cruciale beroep van de sociaal professional er dan uit?

Aanmelden kan hier
Trefwoorden: leersessie, movisie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten