Nieuwsbericht

Nieuw: extra serie Masterclass ‘Lobbytraining’ en infographic Sociaal werkt

24 november 2021 | 2 minuten lezen

Sociaal Werk Nederland en Lobbybureau Van Oort & Van Oort organiseren een tweede reeks masterclasses ‘Lobbytraining Gemeenteraadsverkiezingen.’ De eerste serie startte afgelopen maandag 22 november. De animo voor deze Lobbytraining was groot, vandaar dat we een parallelle tweede reeks starten op 9 december 2021. 

Deze tweede serie online masterclasses vinden plaats op dinsdag, woensdag of donderdag aan het eind van de middag. U kunt (met korting) alle vier de masterclasses afnemen, of kiezen voor enkele losse masterclasses. Kosten: 200 euro (exclusief btw) als u aan alle vier de masterclasses; deelneemt; een afzonderlijke masserclass kost 75 euro (exclusief btw). De aanmelding is gesloten!

Ook in deze tweede serie komen de volgende thema’s aan de orde:

1. Algemeen Public affairs - Algemene lobby skills.
Wat is lobby, hoe doe je dat en wat heb je ervoor nodig? Wordt 2022 het jaar dat uw lobby extra kracht gaat bijzetten?
Datum: dinsdag 9 december 2021 van 16.00 – 18.00 uur. 

2. Campagnes en jouw belang - Lobbyen tijdens de verkiezingscampagne.
In deze masterclass geven we u de tools in handen om effectief invloed uit te oefenen op de campagnes voor de lokale verkiezingen. Hier liggen kansen voor u als belangenbehartiger om uw stem te laten horen.
Datum: donderdag 20 januari 2022 van 16.00 – 18.00 uur. Aanmelden voor deze losse masterclass kan hier.

3. Help een nieuwe gemeenteraad - De verkiezingen zijn geweest, wat nu?
Na de gemeenteraadsverkiezingen zit er weer een nieuwe Raad in de gemeente. Hoe kun je hier invloed op uitoefenen? Hoe bouw je een relatie op met nieuwe Raadsleden?
Datum: dinsdag 29 maart 2022, 16.00 – 18.00 uur. Aanmelden voor deze losse masterclass kan hier. 

4. Help een nieuwe wethouder - Kennismaking met het nieuwe college
Een nieuw college met een nieuw collegeakkoord. Wat zijn de eerste stappen die je zet? Hoe lees je het akkoord vanuit kansen en waar zie je mogelijke drempels? Hoe kom je in het vizier van de wethouder
Datum: volgt; 18 mei 2022 van 16.00 – 18.00 uur. Aanmelden voor deze losse masterclass kan hier. 

Meer informatie over deze training vindt u hier.
-------------------------
Infographic Sociaal werkt – aan een sterke sociale basis!
Als sociaalwerkorganisatie levert u een belangrijke bijdrage aan een goede sociale basis in buurten en wijken in dorpen en steden. In contact met gemeenten en bestuurders blijkt echter nog te vaak dat die waarde onvoldoende wordt gezien.

Sterker nog: lang niet iedereen weet wat sociaal werk precies ís. Daarom hebben wij voor u een infographic gemaakt, die in vogelvlucht aangeeft waarom er behoefte is aan sociaal werk, wat sociaal werk is en wat het oplevert. Bovendien hebben we actuele onderzoeken en uitspraken verzameld die het belang van sociaal werk onderstrepen. Deze infographic kunt u printen en meesturen met uw eigen lobbymateriaal of gebruiken ter voorbereiding van een gesprek.
U vindt de infographic hier.

Lid wordenContact