Themaoverzicht

Bedrijfsvoering & Financiering

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Een sterke branche vraagt om gezonde bedrijven met een goede bedrijfsvoering. Als brancheorganisatie draagt Sociaal Werk Nederland daaraan bij door onze leden te informeren over bijvoorbeeld financieringsbronnenen fiscaliteit. Speciale aandacht is er voor aanbesteden en de relatie met gemeenten (inkoopmodellen), want die relatie is cruciaal voor effectief sociaalwerk. We pleiten voor goede en heldere afspraken en werken samen met relevante partijen aan instrumenten om dit te bevorderen. Om organisaties financieel gezond te houden laten we financiële kengetallen ontwikkelen. Daarnaast stellen we adviezen op over hoe om te gaan met financiële uitdagingen, ontwikkelingen en tegenslagen.

Activiteit

Finale Innovatiechallenge Leefbare Wijken en Buurten

26 september
Locatie: Aedes
Tijd: 09:00 tot 16:00
Type: Evenement

Zes teams die een uitdaging aandurven, zes vraagstukken waar woningcorporaties mee worstelen, twaalf maanden de tijd. De ontknoping van de Innovatiechallenge Leefbare Wijken en Buurten 2018-2019 is op 26 september 2019. Medewerkers van corporaties en andere maatschappelijke organisaties zijn van harte welkom bij de spannende laatste ronde. Daar reikt minister Ollongren (BZK) de Publieksaward uit. U kunt nu stemmen op uw favoriet.

Een jaar geleden zijn zes teams met hulplijnen op innovatieve wijze de uitdaging aangegaan. Door anders denken en doen. Zij starten een campagne om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen voor hun oplossing. Minister Ollongren (BZK) komt hoogstpersoonlijk de Publieksaward uitreiken aan het winnende team. 

De teams gingen aan de slag met design thinking voor actuele maatschappelijke vragen:  

Vernieuwende oplossingen 
Elk team geeft een korte presentatie van hun oplossing en de vraageigenaren beantwoorden nog enkele prangende vragen. Marnix Norder, voorzitter van Aedes, blikt terug op een jaar samen anders denken én doen. Minister Ollongren reikt vervolgens de Publieksaward uit. Na een interactief intermezzo rond de oplossingen kijkt de Raad van Inspiratie terug op het afgelopen jaar en reikt de Juryaward uit. 

Kom ook 
Alle teamleden, meedenkers, en hulplijnen hebben al een uitnodiging ontvangen voor het slotevenement. Medewerkers van corporaties en andere maatschappelijke organisaties zijn bij deze uitgenodigd. Het aantal plaatsen is beperkt. Nog niet aangemeld? Doe het dan nuStemmen op uw favoriete team kan tot en met vrijdag 20 september 2019.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten