Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Pilot Samenwerken in de eerstelijn uitgesteld

Op 24 maart 2020 geplaatst door

Gezien de onzekere ontwikkelingen rond het Coronavirus hebben de Nederlandse orde van advocaten, Sociaal Werk Nederland, het Juridisch Loket, de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland en de Raad voor Rechtsbijstand gezamenlijk besloten om de start van de pilot Samenwerken in de eerstelijn voor onbepaalde tijd uit te stellen.

“Door maatregelen zoals de tijdelijke sluiting van de gerechtsgebouwen en het spreekuur van het Juridisch Loket en sociaal raadslieden, is het momenteel niet mogelijk om de pilot uit te voeren zoals deze is opgezet”, zegt Bernard de Leest, lid van de algemene raad van de NOvA en voorzitter van de stuurgroep. “Er is sprake van overmacht en de gezondheid van alle deelnemers en de rechtzoekenden staat nu voorop. Daarnaast, zodra het weer verantwoord is, zullen alle partners in ons project veel achterstanden moeten inlopen, de werkdruk zal dan enorm zijn. Wij wensen eenieder sterkte toe in deze lastige tijd.”

Uitstel betekent echter geen afstel. Op een nog nader te bepalen moment zal de pilot alsnog van start gaan. Hierbij blijft het advies van de overheid leidend. De opzet van de pilot blijft hetzelfde: sneller een passende oplossing voor de rechtzoekende en een redelijke beloning voor sociaal advocaten.
Lees eerder bericht hier.

Bron: Sociaal Werk Nederland ea.
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten