Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken & Ondernemerschap

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Publicatie

Nieuwe handreiking beschut werken

Beschut werk binnen de Participatiewet is een nieuwe voorziening die gemeenten vanaf 1 januari 2015 kunnen inzetten om mensen die uitsluitend in een beschutte omgeving onder aangepaste omstandigheden mogelijkheden hebben tot arbeidsparticipatie naar vermogen te laten participeren in de samenleving. De nieuwe voorziening biedt kansen voor mensen die op ondersteuning van de gemeente zijn aangewezen.

Het doel van de Handreiking Beschut werk (pdf, 254 KB) is om gemeenten te informeren over de regelgeving rond en de mogelijkheden van de inzet van beschut werk. Hiermee kan beschut werk een goede plek krijgen binnen het totale participatiebeleid van gemeenten. Deze handreiking gaat niet in op de financiële gevolgen van de inzet van beschut werk in vergelijking met de inzet van andere voorzieningen, zoals dagbesteding, sociale activering etc., op de eigen bedrijfsvoering. Hiervoor wordt verwezen naar de resultaten van het onderzoek “Optimale weg naar participatie” binnen het thema Optimale verdienmodellen.

Details

Geplaatst op: 6 januari 2015
Geplaatst door:
Auteur: VNG
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten