Activiteit

Jongerenwerk en Afrikaanse diaspora

25 okt
25 oktober 2016
12:00 tot 18:00
Bijeenkomst
Janina van der Zande
19 september 2016 | 1 minuut lezen

Het afgelopen jaar is er veel te doen geweest rond etnisch profileren in Nederland en rond politie agressie jegens minderheden in de Verenigde Staten.

Ook de snel naderende discussies rond Sinterklaas en vooral Zwarte Piet zullen weer tot emotionele uitbarstingen in de samenleving leiden.

Gezien de bevolkingssamenstelling van Amsterdam Zuidoost zijn deze onderwerpen in dit gebied zeer actueel.  Hoe moet het jongerenwerk hierop zijn toegerust? Hoe gaat het jongerenwerk om met identiteit van jongeren, met het bevorderen van zelfredzaamheid van en van de maatschappelijke cohesie in een tijd waarin polarisatie zo aan de orde is?     

Welzijnsorganisatie Swazoom uit Amsterdam Zuidoost organiseert in coproductie met de Engelse jongerenwerkorganisatie 'Share, Think and Act' uit Londen Lewisham, een inspirerend congres over het belang van cultureel bewustzijn bij jeugd, voor jongerenwerk dat zich richt op de doelgroep van jongeren met een Afrikaanse/Caraïbische  afkomst.

Dit congres is het resultaat van een uitwisselings- en onderzoeksproject, dat is uitgevoerd in het kader van een Erasmus+ programma.

Wij hebben vanaf het begin van het traject samengewerkt met een onderzoeksbureau om zo een analyse te kunnen maken van de ‘best practices’ van het jeugdwerk in beide steden in het werken met jeugd van African-Caribbean origine. De uitkomsten zijn verrassend en inspirerend tegelijk.

Dit willen wij graag bespreken met jongeren, jongerenwerkers, medewerkers jeugdbeleid en geïnteresseerden op een middagconferentie op 25 oktober in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost. 

Aanmelden

Locatie

Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam-Zuidoost
NL
Lid wordenContact