Activiteit

Maak de Burger Meester!

16 maa
16 maart 2016
09:30 tot 16:30
Congres
Marije van der Meij
2 maart 2016 | 2 minuten lezen

Implementeer MBM in de gemeente: Verdiepingssessies minder zorg, minder kosten, meer leefplezier!
Hoe kunnen we, naast het bieden van de noodzakelijke zorg, vitaliteit en leefplezier stimuleren? Tijdens dit congres maakt u kennis met Maak de Burger Meester (MBM), een kortdurend, intensief zorgaanbod, gericht op het alledaagse leven. De 65-plusser wordt ondersteund in het behouden van zijn of haar functies en/of het terugwinnen van verloren functies. Uitgangspunt hierbij is dat de burger zijn of haar doelen en wensen zélf formuleert.

MBM heeft inmiddels in andere landen geleid tot toegenomen ervaren gezondheid en welbevinden, functieverbetering en minder zorgbehoefte - tot jaren na de interventie -, met als gevolg kostenbesparing. Maar uit onderzoek in Nederland blijkt dat zorgprofessionals en beleidsmakers weliswaar de wens hebben om welbevinden en leefplezier te includeren in de zorgverlening, maar niet precies weten hóe zij dit moeten doen.

Daarom organiseert het Platform Maak de Burger Meester op woensdag 16 maart 2016 in congrescentrum ReeHorst te Ede een congres dat alle praktische informatie en direct toepasbare instrumenten biedt om MBM in de praktijk te implementeren. Inspirerende sprekers uit Nederland en Denemarken delen hun inzichten en ervaringen met u.

Lees de bijlage voor alle informatie over het programma en de verdiepingssessies

Organisatie
Dit congres wordt georganiseerd door het Platform Maak de Burger Meester, www.maakdeburgermeester.com. De logistieke voorbereiding en uitvoering is in handen van Congressen MetZorg, www.congressenmetzorg.nl

Voor wie
Voor managers, beleidsmedewerkers en zorgprofessionals (huisartsen, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, praktijk- en wijkverpleegkundigen) werkzaam in de eerstelijnszorg & welzijn, patiënten- en cliëntenorganisaties, beleidsmedewerkers van gemeenten en overige geïnteresseerden.

Wanneer en waar
Het congres vindt plaats op woensdag 16 maart 2016 van 9.30-16.30 uur in ReeHorst, Ede. Congrescentrum ReeHorst ligt op vijf minuten loopafstand van NS-station Ede-Wageningen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid (gratis).

Kosten
Tot en met 10 februari 2016 € 240,– excl. btw, daarna € 260,- excl. btw.

Aanmelden en annuleringsvoorwaarden
U kunt zich aanmelden tot 9 maart 2016. Bij annulering wordt € 50,- excl. btw in rekening gebracht. Annuleren kan alleen schriftelijk. Op en na 9 maart is annuleren niet meer mogelijk, wel kunt u uw toegangsbewijs overdragen aan een ander. De toewijzing van toegangsbewijzen en de workshopindeling geschiedt op volgorde van binnenkomst. Uw toegangsbewijs krijgt u uiterlijk vijf dagen van te voren toegestuurd.

Meld u aan via www.maakdeburgermeester.com
Na aanmelding ontvangt u direct een bevestiging van aanmelding via de e-mail. Uw toegangsbewijs wordt u uiterlijk vijf dagen voor het congres per post toegestuurd.

Informatie
Heeft u vragen over het congres of over uw aanmelding? Bel dan met Congressen MetZorg, 030-7512487. Of stuur een e-mail naar info@congressenmetzorg.nl.

Locatie

Bennekomseweg 24
6717LM ede
Nederland
Lid wordenContact