Activiteit

Najaarsbijeenkomst rond vastgoed voor wonen, zorg en welzijn - Bouwstenen voor Sociaal

03 dec
3 december 2015
10:00 tot 17:00
Congres
Lindy Odijk
4 november 2015 | 1 minuut lezen

Tijdens de Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen op 3 december 2015 delen diverse gemeenten, corporaties en organisaties voor zorg en welzijn hun kennis op het gebied van wonen, zorg en voorzieningen.

Aan de orde komen onderwerpen die van belang zijn voor de beleidsmatige keuzes. Zo wordt ingegaan op relevante data voor voorzieningenplanning en de vraag hoe om te gaan met de extramuralisering in de AWBZ. Ook komt de mogelijkheid van transformatie van gebouwen naar sociale huurwoningen aan bod, bijvoorbeeld voor de huisvesting van vluchtelingen. Er zijn ook sessies waarbij wordt ingezoomd op de wijze waarop huisvestingstaken worden uitgevoerd. Hoe krijg je die taken onder controle? Welke vastgoed- en facility managementsystemen zijn er op de markt te koop en wat is de ervaring hiermee? Tijdens de dag worden de resultaten van een groot Bouwstenenonderzoek naar de mogelijkheden en het gebruik van dergelijke systemen gepresenteerd.

De Bouwstenen-Najaarsbijeenkomst op 3 december is een mooi moment om kennis te delen en nieuwe inspiratie op te doen voor uw eigen praktijk. Geen theoretische verhalen, maar onderlinge uitwisseling van mensen uit het veld. De dag om andere bestuurders, managers en professionals rond huisvesting en vastgoed uit verschillende sectoren te ontmoeten en vol informatie en inspiratie weer naar huis te gaan. Jantine Kriens (VNG), Marc Calon (Aedes vereniging van woningcorporaties) en Aly van Beek (MOgroep) zijn ook aanwezig.

De Najaarsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 3 december 2015 bij De Basiliek in Veenendaal, van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en mogelijkheid om aan te melden zijn te vinden op de speciale website.