Activiteit

Wetenschapscongres kwaliteit kinderopvang

17 sep
Tilburg University
17 september 2015
Congres
Sandra Wolfsen
18 augustus 2015 | 1 minuut lezen

Onlangs werd bekend dat de Europese Commissie, onder leiding van vicevoorzitter Frans Timmermans, werk wil maken van arbeidsparticipatie van moeders. Daarvoor is een eenduidige Europese visie nodig op vaderschapsverlof, flexibel werken en kinderopvang, vindt Timmermans. De komende periode zal er op Europees niveau dus veel aandacht zijn voor de kwaliteit van kinderopvang. Alle reden om u nu te laten bijpraten over de Europese en Nederlandse ontwikkelingen op het Wetenschapscongres Kwaliteit Kinderopvang!

Wat weet u van het Europese Kwaliteitskader Kinderopvang?

In veel landen in Europa wordt beleid ontwikkeld om de kwaliteit van opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 6 jaar te verbeteren. 

In opdracht van de Europese Commissie is het European Quality Framework (EQF) ontwikkeld. Dit EQF combineert de resultaten uit wetenschappelijk onderzoek met best practices en visies op kwaliteit uit alle Europese landen. Het vormt een inspiratiebron voor overheden, ondernemers en organisaties om hun beleid voor jonge kinderen verder vorm te geven.

Het Wetenschapscongres Kwaliteit Kinderopvang biedt u een unieke kans om u ook te laten inspireren!

Viktoria Bolla, hoofd van de afdeling Early Childhood Education and Care van de Europese Commissie vertelt in het ochtendprogramma graag hoe het EQF is opgezet en wat de 5 belangrijkste bouwstenen voor kwaliteit zijn.

Meld u vandaag nog aan op www.wetenschapscongresbkk.nl 

Het Wetenschapscongres van Bureau Kwaliteit Kinderopvang is voor iedereen in Nederland die professioneel actief is in Early Childhood

Kijk hier voor meer informatie

U kunt zich hier aanmelden

Lid wordenContact