Activiteit

Symposium vrijwilligerswerk ‘Iedereen telt mee, iedereen doet mee’

25 sep
MFA Symfonie, Tilburg
25 september 2014
12:30 tot 18:30
Seminar
Monique Kaasjager
3 juli 2014 | 1 minuut lezen

MOgroep lidorganisatie 'ContourdeTwern' organiseert  het symposium 'Iedereen telt mee, iedereen doet mee'. Een symposium over de veranderingen in het vrijwilligerswerk. Over mogelijkheden, grenzen, dilemma's en consequenties die deze veranderingen bieden. Het symposium geeft u praktische handreikingen om met deze actuele thema's om te gaan.

De overheid draagt veel taken over aan burgers. Een verandering die onomkeerbaar is en kansen biedt voor burgers en organisaties. Nico de Boer, onafhankelijk onderzoeker en publicist spreekt over de veranderde en zelforganiserende samenleving|transities. Lucas Meijs, bijzonder hoogleraar Strategic Philantropy, Erasmus Universiteit Rotterdam verzorgt een inleiding over de participatiemaatschappij; participeren of verdringen?

Tijdens de workshops wordt ingegaan op de kansen die er liggen. Op interactieve wijze wordt ingespeeld op vragen van deze tijd door nadruk te leggen op talent en kracht van mensen. Wat betekent dit voor de burger, vrijwilliger, medewerker en organisatie?

Bestuurders, managers, (beleids-)medewerkers en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties, gemeenten en woningcoöperaties zijn van harte welkom. Denk en praat mee over de positie, kansen en dilemma’s van vrijwillige inzet en schrijf u in.

Adres: MFA Symfonie, Eilenbergstraat 250, 5011 EC Tilburg.

Kijk voor meer informatie op www.symposiumiedereen.nl.

Lid wordenContact