Activiteit

Najaarsbijeenkomst Bouwstenen voor Sociaal

05 dec
Bussum, Spant
5 december 2013
09:30 tot 15:00
Bijeenkomst
Monique Kaasjager
27 augustus 2013 | 1 minuut lezen

Het programma voor de najaarsbijeenkomst van Bouwstenen staat; met kersverse ontwikkelresultaten en klinkende namen als Paul Schnabel, Maurice de Hond, Minister Stef Blok en branchevertegenwoordigers Rinda den Besten (PO-raad), Marc Calon (Aedes) en Lex Staal (Kinderopvang). 

We richten de blik op de toekomst. Wat heeft de samenleving straks nodig en hoe kunnen we daarin goed voorzien? Dat moet slimmer en voor minder geld, want ''we zijn toch zeker Sinterklaas niet".

Resultaten en vier publicaties
Na het ochtendprogramma en de netwerklunch op de kennismarkt zijn er parallelsessies waarin de resultaten van diverse werkgroepen worden gedeeld en besproken. Deelnemers krijgen vier nieuwe publicaties mee naar huis. Ze gaan over:

  • voorzieningenplanning; van spoorboek (VNG 2008) naar spoorzoekboek (2013)
  • nieuwe concepten voor kindvoorzieningen; nu ook pedagogisch verantwoord
  • multifunctionaliteit loont; alleen als je het anders aanpakt
  • vastgoedmanagement goes regionaal; nieuwe tijden, nieuwe kansen.

Ook voor derden
Op deze dag wisselen bestuurders, managers en professionals van gemeenten, scholen, kinderopvangorganisaties, maatschappelijke dienstverleners en corporaties kennis en ervaring uit rond maatschappelijke voorzieningen en vastgoed. Voor mensen die Bouwstenen nog niet zo goed kennen een uitgelezen kans om kennis te maken en zich te laten inspireren.

Meer informatie is te vinden op de speciale website.
 
Actieve deelnemers aan Bouwstenen zijn gratis. Voor mensen die nog niet zijn aangesloten geldt tot 1 oktober 2013 een aantrekkelijke vroegboekkorting. Graag zien we uw aanmelding tegemoet.

Lid wordenContact