Activiteit

Webinar over 'het nieuwe pensioenstelstel'

07 jun
Woensdag 7 juni 2023
10:00 tot 11:00
Online
1 minuut lezen

Samen met Jeugdzorg Nederland, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang en in samenwerking met Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), organiseren we een webinar voor bestuurders en directeuren over het nieuwe pensioenstelsel. Dit webinar biedt kennis en informatie en kan gezien worden als een aanloop voor de ledenraadpleging die later in dit jaar zal plaatsvinden.
 
Wat staat er op het programma en wie zijn onze sprekers?
Nederland werkt toe naar een nieuw pensioenstelsel. Het is de bedoeling dat de nieuwe pensioenwet op 1 juli in werking treedt en dat alle werknemers in onze branches in 2026 overgaan naar dit nieuwe pensioenstelsel.
 
Maar waarom komt er een nieuw pensioenstelsel en hoe ziet dit nieuwe stelsel eruit? Wat gaat er straks veranderen en wat betekent dit voor werkgevers en werknemers?
Op deze en nog veel meer vragen geven een aantal deskundigen een antwoord.
Tijdens het webinar zal het nieuwe pensioenstelsel nader worden toegelicht en nemen we jullie mee in de keuzes die gemaakt zijn én nog gemaakt moeten worden in aanloop naar een nieuwe pensioenregeling voor de hele sector zorg en welzijn.
 
 De sprekers zijn:

  • Peter Ferket, bestuurslid PFZW namens de branches Kinderopvang, Sociaal Werk en Jeugdzorg
  • Jacqueline Joppe, bestuurslid PFZW
  • Pascal Janssen, actuaris PFZW
  • Lex Staal, directeur-bestuurder Sociaal Werk Nederland en lid van de pensioentafel PFZW

Ben je lid en wil je het webinar bijwonen? Stuur dan een mail naar officesupport@sociaalwerk.nl.