Activiteit

Conferentie Transformatie van de zorg

10 maa
Vrijdag 10 maart 2023
10:00 tot 14:00
Bijeenkomst
1 minuut lezen

Hoe maken gemeenten, verzekeraars en aanbieders in zorg en welzijn samen een succes van de transformatie van de zorg, zoals afgesproken door partijen in het Integraal Zorgakkoord (IZA)? Daarover gaat het tijdens de conferentie Transformatie van de zorg, op vrijdagochtend 10 maart a.s. van 10.00 tot 14.00 uur in Utrecht. Er wordt specifiek ingegaan op de aansluiting tussen zorg en sociaal domein, regioplannen en beschikbare transformatiemiddelen. De conferentie wordt georganiseerd door adviesbureau Berenschot en ingeleid door Barbara Goezinne, directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van VWS.

Omdat de organisatie hecht aan de aanwezigheid van partijen uit het welzijnsveld, hebben leden van Sociaal Werk Nederland gratis entree. Vink hiervoor bij je aanmelding het vakje ‘Ik heb bijgedragen aan de voorbereiding van deze conferentie en mag kosteloos deelnemen’ aan.

Werksessie samenwerking zorg en sociaal domein
In het plenaire programma vertelt Nynke Vanzorge, programmacoördinator IZA en GALA bij de VNG, over het belang van betrokkenheid en de rol van gemeenten. Wiro Gruisen, manager regioregie bij zorgverzekeraar CZ, deelt zijn ervaringen vanuit de Kerncoalitie Mijnstreek. Vervolgens worden drie werksessies aangeboden, onder meer over de aansluiting tussen zorg en sociaal domein. In deze werksessie, geleid door directeur-bestuurder Lex Staal van Sociaal Werk Nederland, spreken gemeenten, zorgaanbieders en sociaalwerkorganisaties over goede voorbeelden van projecten, over hoe je de samenwerking van de grond krijgt en duurzaam maakt. Want daadwerkelijke transformatie, leidend tot minder druk op de zorg, kan alleen slagen in een nauwe samenwerking tussen zorg en sociaal domein: door huisartsen, sociaal werk, zorginstellingen en verzekeraars. En alleen als preventie wordt vormgegeven vanuit het perspectief van de leefomgeving van mensen, in plaats van vanuit zorg.

Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, specifiek voor leden van Sociaal Werk Nederland. Meld je daarom snel aan op de event website.


Beeld: Philippe Leone via Unsplash

Locatie

Van Deventerlaan 31-51
3528 AG Utrecht