Activiteit

Webinar Samenwerken aan veerkrachtige wijken

06 maa
Maandag 6 maart 2023
15:00 tot 17:00
Online
Soort: Online
2 minuten lezen

Dat de veerkracht van wijken onder druk staat, laat ook landelijk onderzoek van Aedes zien. We kennen allemaal wel de buurten die extra aandacht nodig hebben, waar veel mensen in kwetsbare omstandigheden wonen en ondersteuning vragen. Als dan ook de overlast en onveiligheid toenemen, is de veerkracht van de buurt in het geding. Veerkracht gaat over hoe een buurt omgaat met een toenemende concentratie van kwetsbare bewoners. Hoe kunnen we samen werken aan de veerkracht van wijken? En hoe krijg je veerkracht inzichtelijk op lokaal niveau?

Vereniging van woningcorporaties Aedes ontwikkelde ‘veerkrachtkaarten’. Deze brengen veerkracht in beeld en helpen om hierover met elkaar het gesprek aan te gaan. Werk jij bij een welzijnsorganisatie, gemeente, zorginstelling, corporatie of bewoners- of huurdersorganisatie? En wil je hier meer over weten? Meld je aan voor het gratis webinar Samenwerken aan veerkrachtige wijken op maandagmiddag 6 maart a.s.

Veerkrachtkaarten in het kort
Woningcorporaties hebben toegang tot de kaarten in het Aedes-datacentrum. Als sociaalwerkorganisatie kun je met de woningcorporatie aan de slag. De veerkrachtkaarten geven per gemeente en per buurt aan waar kwetsbare bewoners concentreren en waar dit samengaat met een toename van overlast of onveiligheid. Je kunt de kaarten dus gebruiken als basis voor een goed gesprek met partners over de buurt. Samen geef je zo door het delen van de achterliggende verhalen betekenis aan wat de kaart signaleert. De kaarten helpen dus bij het maken van een onderbouwde analyse van de huidige situatie. Op basis hiervan kun je een gezamenlijke aanpak formuleren en gericht(er) aan de slag met bewoners en de gemeente, voor een betere buurt. 

Webinar Samenwerken aan veerkrachtige wijken
Op maandag 6 maart a.s. van 15.00 tot 17.00 uur organiseert Aedes een gratis webinar exclusief voor medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij Sociaal Werk Nederland, Woonbond, Actiz en VNG. Ook corporaties zijn welkom. Binnen twee uur weet je precies wat veerkracht is, hoe de veerkrachtkaarten hierbij helpen en wat dat betekent voor de lokale samenwerking. Ook krijg je voorbeelden van de toepassing in verschillende gemeenten, en hoe de kaarten kunnen ondersteunen bij de lokale opgave. Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen en interactie.

Voor wie?
Dit webinar is interessant voor medewerkers die actief betrokken zijn bij de leefbaarheid van wijken, zoals strategen, beleidsmedewerkers en sociaal werkers. Je bent van harte uitgenodigd om je samen met een collega van een partnerorganisatie aan te melden.

Meld je aan!
Je kunt je aanmelden op de website van Aedes. Na aanmelding ontvang je een automatische deelnamebevestiging. Enkele dagen voor het webinar ontvang je per e-mail een link om deel te nemen. (NB: het aanmaken van een gratis Aedes-account is nodig voor aanmelden. Gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden.)